Infraestructures i serveis

L’enllaç de la C-31 a la Tallada ja funciona com a giratori provisional

Els treballs hi continuaran tot l’estiu, però la vella i perillosa configuració de la cruïlla ha passat a la història

El temible enllaç de la carretera de Torroella a Verges (C-31) amb la GI-632 –cap a Bellcaire i l’Escala– ja funciona amb la nova configuració de giratori. Els treballs per reformar la cruïlla es van iniciar a mitjans de maig, i en només unes setmanes ja han avançat prou perquè la rotonda provisional elimini un dels punts amb una sinistralitat més elevada en els darrers anys.

Les obres, adjudicades per 656.000 euros i amb un termini d’execució de cinc mesos, són gairebé a l’equador i aquesta setmana s’avança en la urbanització del perímetre de la illeta circular interior.

Antecedents esborrats

En el projecte es preveu que el giratori disposi d’una calçada interior de 9 metres d’amplada i dos carrils, tot i que de moment només se n’ha deixat un per reduir la velocitat de pas dels vehicles. També han esborrat el rastre dels antics carrils d’incorporació i sortida sobre el ferm de la C-31, per evitar confusions als conductors.

Aquesta és la primera gran actuació que concreta la Generalitat del paquet de millores que s’ha compromès a executar a les carreteres del Baix Ter en els pròxims tres anys, xifrat en 20 milions d’euros. Les actuacions abasten també les carreteres GI-642 i GI-643 entre la Pera i Torroella de Montgrí; la GI-633 i GI-634 entre Medinyà i Verges. A la GI-632 també s’executa un nou giratori a Bellcaire. I fora de l’àmbit, se n’ha començat un altre a l’accés principal a Torrent, a la GI-652.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia