Infraestructures i serveis

La reforma de la plaça de l’Escorxador de Figueres farà perdre l’aparcament

Es canviarà de lloc l’escultura ‘Figura arran de l’aire’, de Riera i Aragó, instal·lada a la cantonada amb Pella i Forgas el 1989

Les obres començaran després de l’estiu

La reforma de la plaça de l’Escorxador de Figueres canviarà l’aspecte global de l’espai i hi generarà uns nous usos més adients a la destinació que s’ha donat a l’antic escorxador, ara convertit en Casa Empordà, on hi ha l’oficina de turisme central de la ciutat. L’objectiu fonamental de la reurbanització és millorar-hi la pavimentació i adequar-hi l’accessibilitat. El començament de les obres de reforma és a prop, tenint en compte que el procés de licitació dels treballs està ja molt avançat.

El cost estimat dels treballs és de 334.324 euros i el termini de presentació d’ofertes es va acabar el 28 de juny passat. Això vol dir que l’obertura de pliques es farà les pròximes setmanes, cosa que permet deduir fàcilment que el començament d’aquestes obres es preveu per després de l’estiu i s’estima una durada de vora 15 setmanes.

Amb les obres que s’han planificat es proposa un canvi d’ús de l’espai que hi ha davant l’antic escorxador, eliminant les places d’aparcament i pavimentant i reurbanitzant l’esplanada. També es vol suprimir les barreres arquitectòniques i adequar la plaça i les cruïlles de l’entorn a la normativa d’accessibilitat.

Un dels grans canvis és la supressió de l’àrea d’estacionament intensiu en zona blava, que es desplaçarà cap a les noves zones del carrer Pella i Forgas i de la plaça de Josep Tarradellas. També es preveu que es reservi una franja davant l’escola Josep Pallach per a aparcament de minusvàlids, de motos i de bicicletes. Així mateix, també s’ha previst de senyalitzar un aparcament reservat per a minusvàlids al carrer Eres de la Vila i també un espai per a càrrega i descàrrega reservat als usuaris de l’oficina de turisme. Respecte als acabament de l’obra, es pavimentarà tota l’esplanada, però també es vol renovar l’enllumenat, es vol adequar l’arbrat al nou espai i instal·lar nou mobiliari urbà i nova senyalització. A més a més, es vol canviar de lloc l’escultura de Riera i Aragó que porta per nom Figura arran de l’aire. És a la cantonada amb Pella i Forgas des del 1989.

LA DATA

02.07.16
Oficina de turisme.
La inauguració de l’oficina de turisme va fer-la el 2 de juliol el conseller Jordi Beiget.

LES XIFRES

334.324
euros.
Aquest és el cost de les obres. Quan s’adjudiquin el cost real serà inferior.
16
plataners.
En el projecte es detalla que s’hi plantaran 16 plataners d’un perímetre d’entre 30 i 35 centímetres.

Escorxador en desús des dels 70

Al principi del segle XX es va repensar l’escorxador existent des del segle anterior i es va refer l’edifici aprofitant els murs de l’antic, que dataven del 1846, en el costat de ponent, a tocar del carrer Eres de la Vila. Va funcionar com a escorxador fins a la dècada dels setanta del segle XX. Va ser llavors quan es va impedir l’enderrocament de l’edifici gràcies a una mobilització veïnal. El vessant de llevant es va restaurar el 1988 i s’hi va instal·lar l’Arxiu Històric Comarcal . Les obres de reforma de l’antic escorxador van començar el 2011. Actualment dona cabuda a un espai d’exposició i allotja l’oficina de turisme des del juliol del 2016.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona