Medi ambient

Restauració de la riera de Santa Coloma

S’eliminaran espècies invasores i es recuperarà el bosc de ribera

L’Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha posat en marxa les obres de restauració ambiental del tram més baix de la riera. El projecte preveu dur a terme d’aquí al setembre una sèrie d’actuacions amb la finalitat de restaurar i recuperar espais naturals i també crear-ne de nous. En primer lloc, es farà un tractament per eliminar espècies invasores. Posteriorment, es treballarà en la millora morfològica de la llera en diferents punts, es construiran dos punts d’aigua temporals a la zona de la depuradora i es crearà un pas de peixos i un braç lateral per a la recuperació de la connectivitat ecològica a la zona de la resclosa del parc del Salvador. També es preveu recuperar el bosc de ribera a través d’actuacions en diferents punts amb l’objectiu de reduir l’impacte causat per la presència d’espècies invasores i millorar la presència de comunitats arborícoles de salzeda, verneda i freixeneda. Una inversió de 38.000 euros

El projecte, que ha estat redactat amb el suport de la Fundació Emys, dedicada a l’estudi i conservació del patrimoni natural i cultural de Catalunya, suposa una inversió de prop de 38.000 euros. Per finançar la major part d’aquesta actuació a la riera es compta amb una subvenció de la Generalitat. D’altra banda, en el marc del programa de restauració i millora del medi natural de Santa Coloma de Farners, finançat amb l’afectació del 0,5% de l’IBI a Medi Natural, l’Ajuntament ha aconseguit fons per destinar-los també a aquesta actuació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia