Medi ambient

Màxim respecte entre els pescadors per les tres grans zones de veda

Els patrons majors de Blanes, Palamós i Roses, satisfets pels primers mesos de la zona de repoblació Blanes-Palamós i la de l’escamarlà de Roses-Palamós

Els patrons majors de les confraries de pescadors de Palamós, Roses i Blanes es mostren satisfets dels primers quatre mesos de tancament de l’àrea de repoblació de Blanes-Palamós i l’àrea de l’escamarlà, de Roses-Palamós. Els patrons es mostren especialment satisfets perquè el col·lectiu pesquer, i des del minut zero de l’acord, ha respectat escrupolosament les zones vedades. A més, i segons fonts de les tres confraries, els pescadors estan molt esperançats amb aquesta iniciativa.

L’acord es va signar l’abril passat amb la intenció de tancar aquestes zones, que, per les seves característiques biològiques i ecosistèmiques, tenen un valor significatiu en la reproducció i l’alevinatge de determinades espècies d’alt interès pesquer. L’objectiu és garantir la recuperació i creixement de les poblacions de peixos que hi viuen i que l’activitat pesquera que s’hi dugui a terme sigui sostenible des de punt de vista mediambiental, econòmic i social. Aquest pioner acord preveu tres zones: tres caladors on es pesca escamarlà i gamba, i on les confraries de l’Alt Empordà limitaran l’activitat; una zona que Roses ja havia tancat anys enrere, juntament amb un altre vedat pactat amb Palamós per afavorir la cria de l’escamarlà, i, a la zona sud, Palamós i Blanes acorden també tancar una zona per a la regeneració de l’hàbitat marí. L’entesa fa que els firmants es comprometin a no feinejar en espais que engloben una àrea d’uns 500 quilòmetres quadrats.

En el marc d’aquestes regulacions, també s’ha treballat per la renovació del pla de gestió de la gamba de Palamós.

L’Institut de Ciències del Mar (ICM-CSIC) està fent el seguiment científic de les poblacions de peixos de les zones regulades. Ara per ara, s’han obtingut mostres del moment inicial, de què s’ha quantificat la biomassa total i la talla de les espècies. Aquests resultats s’aniran comparant amb els mostrejos periòdics que s’aniran fent.

Aquest projecte té la col·laboració de la Fundació Biodiversitat del Ministeri per a la Transició Ecològica, a través del programa Pleamar, cofinançat pel Fons Europeu Marítim de Pesca.

LA XIFRA

500
quilòmetres quadrats
engloba aquesta gran àrea que han creat les confraries.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona