Administracions

Santa Cristina reforça la seguretat amb radars

La policia local aposta pel radar mòbil per prevenir accidents

La policia local de Santa Cristina d’Aro portarà a terme a partir d’aquest mes d’agost una campanya de control de velocitat dels vehicles mitjançant un radar mòbil. L’objectiu principal d’aquesta campanya, que es farà a través de l’empresa Sasep, és triple, segons ha explicat el cap policial, el sotsinspector Andrés Gil: millorar la seguretat viària de la ciutat, prevenir accidents i donar resposta a certa demanda ciutadana. El primer control es farà del 27 d’agost al 2 de setembre. “A partir d’aquí farem controls d’una setmana en dates determinades”, ha afirmat Gil. Les dades obtingudes en aquests controls es recolliran en un informe que permetrà analitzar i proposar, si es considera oportú, altres mesures complementàries de pacificació del trànsit. “Volem posar fi als conductors imprudents, ja que a part de posar la seva vida en perill, també hi posen la de molts cristinencs”, ha manifestat l’alcalde, Xavier Sala, que hi ha afegit: “Els conductors responsables, els qui compleixen les regles, no han de patir gens, però sí els irresponsables, que ara estaran més controlats.”

L’empresa Sasep executarà la campanya, d’acord amb les instruccions de la policia cristinenca. L’execució es farà de manera integral, és a dir, que l’empresa aporta el radar, l’operador i el vehicle. I, a més, de manera autònoma, fet que comporta que no es necessita cap tipus d’ajut policial, segons ha recordat l’assessor tècnic de l’empresa, Josep Lluís Vázquez. “Volem conscienciar a la població de respectar els límits de velocitat”, ha sentenciat el sots inspector.

El radar mòbil, que ja està fent l’empresa en altres poblacions catalanes i espanyoles, s’instal·larà en diferents emplaçaments, que s’han establert en el marc d’aquest dispositiu. Els criteris per decidir les ubicacions combinen les dades derivades de l’anàlisi de la sinistralitat a la ciutat, de detecció d’excés de velocitat per part de la policia local i per demandes veïnals. Els controls de la velocitat estan dirigits a detectar i denunciar aquells vehicles que superin la velocitat permesa al municipi amb la voluntat de millorar la qualitat de vida dels cristinencs. Segons recorda l’empresa: “En cas d’atropellament a 80 quilòmetres per hora és pràcticament impossible que un vianant sobrevisqui. A 50 quilòmetres per hora la possibilitat de mort és encara del 50%.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia