Medi ambient

El govern català es compromet a implicar-se en el cas Hinojosa a Sarrià

Calendari de reunions entre l’Ajuntament, Medi Ambient i la fàbrica

Es volen firmar per escrit les mesures de l’empresa per posar fi a les pudors i els sorolls

Nous compromisos assolits per aconseguir solucionar la problemàtica de sorolls i pudors provinents de l’activitat de la fàbrica paperera del grup Hinojosa de Sarrià de Ter. Són els que es van adquirir ahir en una reunió celebrada a l’edifici de la Generalitat, a Girona. Hi va participar la directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic del Departament de Medi Ambient de la Generalitat, Mercè Rius; el director territorial del Departament de Territori i Sostenibilitat, Pere Saló, i, en representació de Sarrià, hi va assistir l’alcalde, Narcís Fajula, a més del secretari i l’enginyer del consistori. Fruit d’aquest contacte, des de Medi Ambient es va afirmar que s’implicaran de ple en el cas Hinojosa per posar fi com més aviat millor a les molèsties que suporten els veïns i veïnes. “Ha estat una reunió fructífera. La Generalitat vol anar de bracet amb l’Ajuntament i amb els veïns, i s’ha acordat que el tècnic d’olors i el de sorolls de Medi Ambient estaran al costat del nostre enginyer”, destaca Fajula, que hi afegeix que la trobada els va “insuflar encara més força”.

Des de l’Ajuntament de Sarrià han organitzat per a mitjan setembre una reunió entre els tècnics del consistori, els de Medi Ambient i els de l’empresa per definir com està la situació tècnicament i programar futures trobades. Es calcula que la següent es faria a finals del mes vinent i que hi prendrien part Mercè Rius, Fajula i els gerents de la indústria.

La intenció és crear una comissió de seguiment. “L’empresa ja té l’estudi de tots els focus emissors de sorolls que hi ha a la fàbrica i saben allà on s’ha d’incidir en major o menor grau. En la reunió de finals de setembre, Hinojosa hauria de concretar quines mesures emprendran per solucionar els sorolls, el calendari per executar-les i el pressupost que hi destinaran.”

L’Ajuntament i el govern català diran si estan d’acord amb les mesures proposades i el timing. Si és que sí, es recolliria i es firmaria tot per escrit. Al document també constaria que, en el supòsit d’incompliment, l’empresa es podria enfrontar a certes sancions i repercussions.

En la qüestió de les pudors, Fajula diu que Hinojosa no té tan avançat l’estudi com en el greuge dels sorolls: “Els recordarem que la nova ordenança d’olors és possible que ja estigui vigent el mes que ve. També es crearà una taula negociadora i es fixaran calendaris. Com en el tema dels sorolls, la nostra voluntat és que quedi signada tota la documentació sobre paper, amb els compromisos i les possibles multes en cas d’incompliment”.

LA FRASE

Ha estat una reunió molt fructífera. Això encara ens dona més força i ganes de tirar endavant
Narcís Fajula
alcalde de sarrià de ter


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia