Urbanisme

L’Ajuntament compartirà despeses del pàrquing de la plaça 1 d’Octubre d’Olot

Ha arribat a un acord amb els propietaris per assumir la meitat del manteniment anual

El túnel que l’uneix al pàrquing públic del Firalet ja està enllestit

L’Ajuntament d’Olot i els propietaris de l’aparcament particular de sota la plaça 1 d’Octubre, a l’illa del Teatre, han arribat a un acord després de molts de mesos per al manteniment del nou pas subterrani a través del pàrquing públic del Firalet, i pagaran a parts iguals el cost anual de 12.200 euros cada any. Els promotors de l’edifici privat on hi ha l’aparcament subterrani són els que han assumit el cost del túnel que uneix els dos pàrquings.

Aquesta connexió estava prevista de fa anys i ara s’ha dut a terme coincidint amb les obres de reurbanització del Firal.

Xavier Garcia (Olot en Comú) està d’acord a reforçar l’illa de vianants amb aquest túnel, però ha manifestat que no està d’acord amb els 6.000 euros que haurà d’assumir l’Ajuntament. Anna Descals (CUP) ha dit que entenen que és la solució més viable, tot i que ha lamentat que el promotor no hagués informat al seu moment els compradors que els calia assumir la servitud de pas.

Josep Guix (PSC) ha dit que sempre han defensat una obra molt important per a la ciutat i que ara hi havia una urgència evident. “El túnel el paga el promotor privat i no la ciutat. No ens agrada compartir costos, però això ha desencallat l’obra”, ha indicat. Josep Quintana (ERC) hi ha afegit que és més important el resultat que no pas el cost que ha tingut. “Hauria estat imperdonable fer un Firal nou sense afrontar aquest túnel”, ha dit.

L’alcalde, Josep Maria Corominas (PDeCAT), ha recordat que és un projecte heretat pel seu equip de govern i que han buscat en tot moment un bon acord per evitar un conflicte judicial llarg i car.

LES XIFRES

12.200
euros
és el cost anual que hauran d’assumir els propietaris i l’Ajuntament per la connexió dels aparcaments.
156
places
per a cotxes i 26 més per a motos és la capacitat de l’aparcament privat de la plaça 1 d’Octubre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia