Administracions

El Cercle Calongí cedeix l’ús de l’edifici al municipi

El consistori podrà fer-lo servir 30 anys i hi posa, a canvi, 100.000 euros per restaurar-lo

El ple de Calonge i Sant Antoni va aprovar ahir al vespre l’acord de cessió de 200 metres quadrats de la seu de la Societat Cercle Calongí i el pati de 700 metres quadrats a mans municipals. D’acord amb el conveni, el consistori gestionarà els espais durant un període inicial de 30 anys. I la contrapartida és que l’Ajuntament concedirà una línia de subvenció de 100.000 euros a l’associació perquè sufragui la rehabilitació de la part de l’edifici que serà d’ús públic.

El doble objectiu és recuperar en bones condicions un indret catalogat com a bé cultural d’interès local i habilitar nous espais perquè l’Ajuntament pugui organitzar-hi activitats socioculturals, davant la dificultat d’encabir l’agenda d’actes i peticions d’entitats a la Sala Fontova.

Un altre edifici històric

El projecte s’emmarca en la voluntat de dinamitzar i promocionar el nucli antic de Calonge, i al davant de l’entrada del castell, l’altre immoble que el municipi continua rehabilitant. Pel que fa a l’edifici cedit, conegut popularment com a El Centro o el Cercle Calongí, està situat al número 5 de la plaça Major i va ser inaugurat el 25 de maig de l’any 1924 com a seu de la societat Foment Agrícol Industrial. Aquesta societat recreativa s’havia instal·lat inicialment a la fonda del Centre, també situada a la plaça Major l’any 1922, fins que va construir l’edifici actual dos anys més tard. Després de la Guerra Civil, el Foment Agrícol Industrial va canviar de nom, justament per evitar la coincidència de les sigles (FAI) amb les de la Federación Anarquista Ibérica, i va passar a anomenar-se Sociedad Círculo Calongense. L’entitat només gestionarà a partir d’ara el bar, la cuina, l’espai del soci i el magatzem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia