Infraestructures i serveis

Figueres denunciarà Endesa pels talls de llum al Culubret

L’Ajuntament portarà el cas a Indústria i a l’Agència Catalana de Consum

El cap de setmana s’han repetit sis talls de subministrament i des del 26 de juliol ja hi ha hagut quaranta interrupcions

“Mentre al centre de la ciutat disfrutaven amb els decibels i la il·luminació de l’Acústica, nosaltres estàvem amb espelmes”, explica exasperat un veí del barri del Culubret de Figueres. Al llarg del cap de setmana s’han produït sis interrupcions de subministrament al mateix sector de la ciutat, l’última ahir al matí, en el mateix moment en què els responsables municipals es reunien per tractar precisament d’aquest problema. Entre els afectats d’aquest cap de setmana també hi ha hagut la residència per a gent gran: segons informa ACN, la residència entre el divendres 31 d’agost i el diumenge 2 de setembre va patir fins a set avaries elèctriques, entre elles el tall de set hores d’aquest dissabte passat.

Fraus i marihuana

L’Ajuntament de Figueres va sortir ahir al pas de les crítiques per dir que denunciarà la companyia elèctrica Endesa a Indústria i a l’Agència Catalana de Consum. Segons les dades municipals, des del 26 de juliol del 2018 s’han produït més de 40 talls de subministrament elèctric que suposen més de 100 hores sense llum: talls diaris que pateixen els veïns del barri del Culubret, d’entre 90 i 120 minuts, arribant a situacions extremes de fins a 14 hores sense llum.

El govern municipal ho considera inadmissible i recalca que la manca de fluid elèctric també afecta l’enllumenat públic amb les conseqüències que això pot comportar per a la seguretat ciutadana i la salut de les persones. El problema no és nou i tant l’Ajuntament com la companyia elèctrica Endesa han denunciat en repetides ocasions les evidències de frau elèctric amb alt consum energètic i els cultius de marihuana a l’interior dels habitatges, que provoquen sobrecàrrega de la xarxa. Aquest 2018 s’han realitzat una desena de dispositius contra el frau de llum amb la companyia Endesa i el suport de la Guàrdia Urbana de Figueres per regularitzar comptadors punxats, que sovint en poques hores tornen a connectar-se irregularment a la xarxa.

Més enllà de les nombroses reunions ja realitzades, l’alcaldessa Marta Felip ha posat ara en coneixement de l’Agència Catalana de Consum l’informe dels talls de subministrament per estudiar les denúncies que Indústria pot interposar contra la companyia Endesa per incompliment de contracte de subministrament elèctric. També s’ha facilitat un advocat als veïns afectats per centralitzar les reclamacions particulars a la companyia (Endesa sempre ha manifestat que tractant-se de fraus no se la pot culpar de falta de manteniment).

Junta de Seguretat

Ahir es va dur a terme una altra reunió amb el regidor d’associacions veïnals Jordi Masquef, el regidor de Seguretat, Quim Felip, membres de la Guàrdia Urbana, serveis jurídics de l’Ajuntament i l’advocat dels veïns, per posar els inspectors de l’Agència Catalana de Consum en situació, i posteriorment es va organitzar una trobada amb els veïns afectats.

L’Ajuntament ha instat tots els veïns que encara no han presentat reclamacions a la companyia perquè ho facin i Consum, amb tota la informació recopilada, estudiarà les sancions que es poden interposar a Endesa. L’alcaldessa també ha convocat d’urgència la Junta Local de Seguretat pel proper divendres 7 de setembre, per tractar exclusivament d’aquests talls de llum repetits.

Proposta de soterrament de la línia elèctrica

ACN

Una auditoria encarregada per l’Ajuntament de Figueres planteja que Endesa estudiï el soterrament de “la totalitat de les línies elèctriques” que creuen el barri de Culubret per tal de dificultar la connexió irregular a la llum. També es demana la instal·lació de registradors per les càrregues de fase, que permetrien saber, en temps real, en quines zones hi ha sobreconsum i possibles fraus, i a la vegada anticipar-se a problemes provocats per les sobrecàrregues.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona