Medi ambient

Els ecologistes demanen a Europa que es rebutgi la proposta del Govern d’extraure Goiat del Pirineu

Ipcena ha presentat denuncies a la Comissió Europea per obrir un procediment de queixa davant “d’indicis clars’’ de mala gestió dels recursos del programa Life Piros

L’entitat ecologista Ipcena ha demanat a la Comissió Europea i a la direcció general de Medi Ambient de la Unió Europea que rebutgin la proposta del Govern d’extraure l’ós Goiat del Pirineu després de més de 2 anys de la seva introducció. Consideren que no es disposa dels informes tècnics ni del protocol que justifiquin el seu comportament agressiu i que a més a més l’estat francès, responsable del seguiment de Goiat, creu que no ha de ser tipificat d’espècimen perillós.

El portaveu d’Ipcena, Joan Vàzquez, ha anunciat dos denuncies a Europa, sobre les suposades irregularitats en la gestió dels recursos econòmics del programa Piros Life per part del Govern a qui ha acusat de “gastar els diners en altres fins”. El president del Fondo para la Protección de los Animales Salvajes (FAPAS), Roberto Hartasánchez, ha assegurat que a Astúries amb més de 200 ossos no es tenen dades d’atacs a bestiar com cavalls i que la decisió de la Generalitat d’expulsar Goiat “és política”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia