Administracions

Gossos d’una casa a Canet de la Tallada neguitegen el veïnat

El consistori hi ha cursat dues sancions, però es queixen que ni Mossos, ni Rurals, ni el Seprona els ofereixin solució als atacs

El govern local tem que dels ferits fins ara es passi a víctimes més greus

Dos episodis d’atacs amb els gossos implicats d’una finca privada a Canet de la Tallada han generat inquietud entre el veïnat i en el consistori, que, tot i les dues sancions cursades contra la propietat, es queixen que no veuen que es redueixi el risc d’algun problema pitjor. L’alcalde de la Tallada, Josep Ferrer, lamentava ahir que “tant els Mossos d’Esquadra, com els Agents Rurals com els del Seprona de la Guàrdia Civil” els han dit que l’única via que poden seguir és continuar fent el control administratiu des del consistori, a través de multes. O recórrer a la justícia, un procediment que per Ferrer pot ser “costós, feixuc i amb una solució llarga en el temps”.

El regidor de Comunicació, Antoni Jiménez, que resideix a Canet, explica que el primer problema es va registrar el novembre del 2016, quan un dels gossos deslligats va mossegar un adolescent i el seu pare, que passaven pel carrer a prop de la finca. Les lesions no van ser greus, es van saldar amb traumatismes i vacunes al CAP i una primera sanció, que la propietària va pagar. Aquest agost, però, els gossos es van tornar a escapar de la finca quan la mestressa hi entrava amb el vehicle i es van abraonar sobre un altre veí que passejava amb el seu gos. Resultat: una segona sanció encara no satisfeta, però que el govern local tampoc veu que serveixi per solucionar res.

Per Jiménez, la propietat hauria de mantenir els gossos –un dog argentí, considerat perillós, i dos dàlmates, un dels quals és el que ha generat més problemes– encadenats a alguna estaca a l’interior, o bé en un recinte tancat i habilitat amb ombra a l’interior. “No sabem què de pitjor hem d’esperar que passi perquè es pugui actuar”, lamenta amb impotència. I, a més, a davant de la finca hi ha el parc infantil del poble.

LA XIFRA

2
atacs
dels gossos de la mateixa finca s’han registrat des de finals de 2016 a Canet. El consistori només els pot sancionar, però lamenta no poder-hi posar cap altra solució.

Un gos ensalvatgit i capturat ja hi va generar pànic el 2016

També el 2016, però al desembre, els Agents Rurals ja van aconseguir capturar un gos ensalvatgit i de raça potencialment perillosa que havia intentat atacar una persona al nucli de Canet. L’animal, un dog argentí, rondava per la zona abandonat, sense amo i estava ferit perquè un vehicle l’havia atropellat. Passava gana i, de fet, havia arribat a matar catorze gallines per menjar-se-les. La protectora Rodamón es va fer càrrec de l’animal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia