Urbanisme

Primers preparatius per a les obres d’ampliació de l’Hipercor de Girona

Es fan canvis per a vianants a la part baixa de la plaça Salvador Dalí, per als escolars del Cassià Costal

Dimecres començarà la tala d’arbres, que afectarà el trànsit

Primers moviments al voltant de la plaça Salvador Dalí de Girona per preparar les obres d’ampliació de l’Hipercor, que inclouen l’elevació d’aquesta plaça a nivell del carrer Barcelona. Ahir van començar els treballs a la part baixa de la plaça –tocant al carrer Bru Barnoya i Xiberta– per tal de fer canvis en els itineraris dels vianants amb l’objectiu de garantir-ne la mobilitat durant el període d’obres, sobretot per als escolars del Cassià Costal. En concret, una de les principals actuacions serà la formació d’un gual de vianants a la cantonada de la plaça amb el carrer Bru Barnoya.

La intenció és que els canvis a les zones més properes a l’escola Cassià Costal estiguin enllestits abans de l’inici del curs escolar, dimecres que ve, i per això s’hi treballarà, en cas que sigui necessari, també durant el cap de setmana. El consistori va avisar, a més, que en aquest tram es tallarà el carril dret de circulació i la vorera immediata a la plaça perquè s’hi hauran de talar els arbres existents per poder-hi situar la tanca d’obres.

Fonts d’El Corte Inglés van confirmar ahir que les actuacions d’enretirada d’arbrat i mobiliari urbà començaran la setmana que ve, sense poder concretar la data exacta. El consistori, per la seva banda, situa l’inici de les actuacions a la part de la carretera Barcelona dimecres que ve. El primer que es farà serà la tala d’arbres en el tram de carrer corresponent a la plaça i el centre comercial, fet que obligarà a fer talls puntuals de circulació.

Dos anys d’obres

La previsió d’El Corte Inglés a principis d’estiu era fer aquests treballs preliminars a l’agost i col·locar al setembre un tancat metàl·lic al voltant de la plaça perquè la maquinària entri a treballar amb seguretat. El primer que es farà és buidar la plaça, que ara està composta per diferents grades, traient les lloses que hi ha, i fer-hi el forat per fer els fonaments.

La planificació és, doncs, treballar primer en l’elevació de la plaça –que farà que el centre comercial guanyi superfície per sota– i deixar per a més endavant la construcció de dues plantes noves sobre l’edifici. En total, es guanyaran 7.927 metres quadrats de superfície de venda i es preveu que els treballs durin entre 24 i 36 mesos. El projecte té un pressupost de 20,9 milions. Cal dir que també inclou la reurbanització de la vorera oest del carrer Barcelona i la reforma de la cruïlla del costat de l’Hotel Melià.

L’inici de les obres d’ampliació del centre comercial –que després de la reforma adoptarà com a únic nom El Corte Inglés– arriba just abans que celebri, al novembre, el 30è aniversari.

LA DATA

12.09.18
és el dia
que començaran les actuacions prèvies a la part de la carretera Barcelona, segons avança el consistori.

LES XIFRES

30
anys
farà Girocentre –que passarà a dir-se ‘El Corte Inglés’ després de la reforma– el novembre que ve.
24
mesos com a mínim duraran les obres del centre comercial, que podrien allargar-se fins als 36 mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia