Infraestructures i serveis

Un nou bus Exprés.cat connectarà directament Figueres i Roses

El servei s’iniciarà el 12 de setembre amb set expedicions per sentit entre 7 del matí i 8 del vespre

El trajecte, de 25 minuts, tindrà un abonament nou, la T-10/120

La nova línia de la xarxa de bus Exprés.cat enllaçarà amb velocitat comercial ràpida Figueres i Roses sense parades. El servei començarà el 12 de setembre, quan entraran en servei 7 expedicions noves per sentit, entre les 7 del matí i les 8 del vespre, amb sortides cada hora. Concretament, cinc expedicions per sentit s’oferiran tot l’any de dilluns a diumenge. Els feiners, de dilluns a divendres, s’hi incorporarà una altra sortida per sentit, a primera hora del matí, i els dissabtes, diumenges i festius, una altra sortida per sentit a mig matí.

Ràpid i amb wifi

Els serveis comunicaran les estacions d’autobusos de les dues ciutats sense parades intermèdies i recorreran l’autovia C-68. Seran més competitius, en tant que el temps del trajecte s’escurçarà i serà d’uns 25 minuts. Paral·lelament, es manté el servei de bus actual amb la realització de parades en els municipis del recorregut per atendre les comunicacions de caràcter més local. A més de la velocitat comercial, la comoditat és un altre dels punts forts de la nova línia de bus, així com els serveis addicionals que caracteritzen aquestes línies, amb millores en la informació, la intermodalitat i la capacitat. Com a exemple, els vehicles són totalment accessibles i disposen de servei de wifi gratuït. La incorporació de les noves expedicions exprés es complementa amb la introducció d’un abonament nou, la T 10/120, a un preu de 12 euros, que suposa bonificacions importants en el preu del viatge: mentre que el preu del bitllet senzill actual se situa en 3,15 euros, el preu d’un viatge amb el nou abonament serà d’1,20 euros.

La presentació oficial del nou servei es va fer ahir a Figueres en presència del director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, acompanyat de l’alcaldessa de Figueres, Marta Felip; el regidor d’Hisenda i Benestar Social de l’Ajuntament de Roses, Marc Danés; el director general de Moventis, Joan Giménez, i el gerent de Sarfa, Enric Gimeno.

La sisena línia a la demarcació

La nova línia de Figueres a Roses inaugurada ahir és la sisena que s’implanta a la demarcació de Girona de la xarxa de busos d’altes prestacions Exprés.cat, que disposa actualment de 44 línies en servei a tot Catalunya. En total, l’any 2017 la xarxa va registrar un volum de viatgers de 16,18 milions, la qual cosa suposa un 58 per cent més que l’any 2016, quan el nombre d’usuaris va ser de 10,26 milions. Aquest increment s’explica tant per l’augment de la demanda com per la posada en servei de línies noves. L’increment mitjà de viatgers en els 36 corredors en servei l’any 2017 va ser del 9,6 per cent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona