Infraestructures i serveis

Celrà obre el nou vial a la carretera de Juià

A la zona hi ha l’Escola Municipal de Dansa, l’institut i l’escola Les Falgueres

L’Ajuntament de Celrà ha obert un nou vial de connexió al sector de les Falgueres, entre l’avinguda Països Catalans i la carretera de Juià, que és una de les artèries principals que passa pel mig del poble. Aquesta actuació servirà per alleugerir la circulació pels carrers Costa Brava i Aumet, així com per l’avinguda Països Catalans. Es preveu, a més, que ajudi a millorar la seguretat viària en aquesta zona, on també s’han creat places d’aparcament. En aquesta part del terme hi ha diversos equipaments destacats, com ara l’Escola Municipal de Dansa, l’institut de Celrà i l’escola Les Falgueres. La junta de govern local va acordar, en la sessió del 5 de juny passat, adjudicar l’obra per un import de 37.845 euros, amb l’IVA exclòs, a l’empresa Salvador Serra SA, que és la que va fer l’oferta més econòmica de les tres que va rebre l’Ajuntament.

D’altra banda, Celrà va aprovar en el ple de juliol una modificació pressupostària per pavimentar un tram del carrer Ter i un altre del carrer Nòria, al polígon industrial. Aquesta intervenció servirà per millorar les condicions del ferm en trossos que estan en mal estat. Concretament, s’actuarà sobre una superfície total de 7.645 m². El pressupost de l’obra de millora de la pavimentació està valorat en 83.243,64 euros. El consistori preveu dur a terme a la tardor aquesta actuació, que s’emmarca en les millores fetes els últims anys al polígon industrial.

Aquest estiu, a més, hi ha hagut un canvi de fisonomia al tram de la carretera de Palamós (C-66) que passa pel mig del nucli urbà de Celrà. Una de les mesures destacades és que s’hi ha reduït la velocitat. El límit màxim que hi havia establert era de 50 km/h i es va passar als 40 km/h. Es van instal·lar senyals verticals al llarg del recorregut de la travessera per indicar-ho i hi ha una nova distribució de la calçada, ja que l’amplada dels carrils de circulació s’ha disminuït. Es va guanyar una nova secció de 2 metres per tal que els vehicles puguin estacionar als laterals en cordó i s’elimini així la problemàtica que aparquin, tal com passava, amb dues rodes al damunt de la vorera i les altres dues a sobre la via. Aquestes places d’estacionament estan intercalades. En alguns trams es troben en sentit Girona, en d’altres en direcció a Palamós i en algun tall no n’hi ha. Un dels propòsits és que es redueixi el volum de vehicles per la travessera urbana, derivant-los pel carrer Ter, que funciona com a ronda de circumval·lació al voltant del polígon.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia