Urbanisme

Societat

Barcelona convoca un concurs de projectes per als Tres Turons

L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un concurs de projectes per consolidar el parc dels Tres Turons com a “gran pulmó verd de la ciutat”, segons va informar ahir el consistori. El concurs vol recollir projectes que dibuixin el futur del parc, situat entre els districtes d’Horta-Guinardó i Gràcia, i amb una superfície de 123 hectàrees, a partir del planejament del 2010 i sota criteris “de gestió del verd i la biodiversitat, l’aigua i l’energia”.

El concurs identifica tres sectors diferents: la definició de l’estructura bàsica de camins i anelles al voltant de les tres muntanyes; la millora de la continuïtat dels voltants del parc, i l’ordenació dels entorns de les pedreres de Can Baró.

És previst que un jurat amb membres municipals i externs i representants veïnals esculli un màxim de tres equips guanyadors que es donaran a conèixer al març.

Els guanyadors del concurs tindran quatre mesos i mig per redactar els avantprojectes, que seran la base a partir de la qual l’Ajuntament consensuarà amb el veïnat el projecte definitiu per al parc, que inclou els turons de la Rovira, el Carmel i la Creueta del Coll.

El parc dels Tres Turons és un dels grans espais naturals més importants de la ciutat i d’àmbit metropolità, juntament amb Montjuïc, Collserola i el parc de la Ciutadella.

L’Ajuntament de Barcelona ha reconegut que des del 2010 no s’ha aconseguit avançar “a un ritme suficient” cap a la configuració dels Tres Turons com “un gran espai verd de referència, ben connectat amb el seu entorn immediat i amb el conjunt de la ciutat”. L’àmbit del concurs és una superfície total de 82 hectàrees que correspon gairebé en la seva totalitat als sòls qualificats en el pla del 2010 com parcs i jardins i els vials associats, i puntualment els destinats al reallotjament dels veïns a Can Baró.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona