Medi ambient

Comencen a retirar la línia elèctrica de la maresma de la Pletera

El tram aeri de l’antiga línia elèctrica de la Pletera, a l’Estartit, el darrer vestigi del procés incomplert d’urbanització que va patir l’espai a la fi del 80, comença a ser història. Tècnics de la companyia Endesa n’han començat el desmuntatge, una operació força complexa que s’enllestirà en poques setmanes. D’aquesta manera, el tram aeri de la xarxa que passa per l’àmbit recuperat desapareixerà completament i se n’esborrarà la darrera petjada de l’antiga urbanització.

La regidora de Medi Ambient, Sandra Bartomeus, destaca que “implicarà una millora estètica per a la maresma, però també representarà l’eliminació d’un element de perill per a les aus”, perquè arran de la recuperació hi ha hagut “un increment molt notable del nombre d’ocells que s’hi estableixen o hi estan de pas”.

La retirada física de la línia va començar dimecres, després que dilluns de la setmana passada es va posar en servei la nova línia soterrada, que passa pel límit de l’espai protegit de la Xarxa Natura 2000 Tot plegat forma part d’una actuació pressupostada en prop de 252.000 euros, que no estava inclosa en el projecte inicial del Life Pletera, però que s’ha pogut tirar endavant gràcies als estalvis generats durant la fase de desurbanització i creació de noves llacunes.El projecte l’ha elaborat la companyia Endesa i l’executarà conjuntament amb l’empresa Tragsa, un dels socis del Life Pletera. Els treballs inclouen el desmantellament d’una de les tres casetes de serveis elèctrics (la central) mentre que la del sector nord es mantindrà operativa i la del sud, es reconvertirà en un mirador, inclòs al projecte itineraris que gestiona el Parc Natural del Montgrí.La línia antiga de la Pletera tenia prop d’1,5 quilòmetres i connectava les cases de la urbanització amb alguns masos i amb la zona del marge dret de la Gola del riu Ter. Discorria soterrada per la part on hi ha asfaltat el carrer i, a l’altura del camí Fondo, continuava en format aeri fins a creuar el riu Ter. La nova ressegueix el perímetre de la Xarxa natura 2000, que coincideix amb els camins de la Caminassa i de la Gola. La nova instal·lació és més llarga ja que fa uns 2,4 quilòmetres.Un cop desmuntada la línia elèctrica, es podran iniciar els treballs per executar la xarxa d’itineraris que permetrà recórrer l’espai amb facilitat i de manera ordenada, tant a peu, com en bicicleta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia