Urbanisme

Comencen les obres a la plaça de l’Escorxador de Figueres

El projecte vol convertir l’espai en un passeig que enllaça amb l’est de la ciutat

Les obres duraran tres mesos

Els treballs de reurbanització de la plaça de l’Escorxador de Figueres han començat aquesta setmana. Amb aquest projecte l’Ajuntament preveu convertir aquest espai en un passeig que enllaci la plaça Tarradellas –i l’entrada est de la ciutat– amb el centre de Figueres, suprimint les barreres arquitectòniques, millorant-ne l’accessibilitat de les cruïlles i renovant tots els serveis d’enllumenat, telefonia, subministrament d’aigua i clavegueram.

Nou espai d’ús públic

El projecte significarà una actuació en un àmbit de 2.330 m², que ha de permetre recuperar l’esplanada (ocupada fins ara per un espai d’aparcament), davant de l’antic escorxador, per a l’ús dels vianants i activitats que es puguin dur a terme en l’equipament municipal de la Casa Empordà i l’oficina de turisme. El projecte implica la pavimentació de la plaça, de les voreres i dels carrils de circulació amb la plantació de nou arbrat (16 plataners), així com la renovació del mobiliari urbà. La previsió és que els treballs durin tres mesos. Pel que fa a l’aparcament que desapareixerà d’aquest punt de la ciutat, en el projecte elaborat per l’Ajuntament es preveu que es desplaçarà cap a les noves zones del carrer Pella i Forgas i la plaça Tarradellas.

Les obres han estat adjudicades per un import de 334.223 euros i seran finançades al 50% entre l’Ajuntament de Figueres i la Generalitat. L’actuació s’emmarca en el pla de rehabilitació del centre històric, pla amb el qual l’Ajuntament està reurbanitzant els carrers Barceloneta, la Jonquera i Peralada, i que acabarà amb la reurbanització del carrer Ample per completar la transformació del sector del Centre Històric.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia