Urbanisme

El Firal d’Olot es prepara per tornar a rebre cotxes

En els pròximes dies s’obrirà el passeig a la circulació de vehicles de motor, amb més restriccions que abans de les obres de remodelació urbanística perquè es vol donar prioritat als vianants

Encara amb els ressons de l’ambient de la festa major, acabada el dia abans a la nit, ahir uns operaris van començar a desmuntar el gran escenari del Firal petit i les barraques del centre del passeig olotí. És el pas previ a la recuperació del trànsit en aquest espai cèntric de la ciutat, previst –si no sorgeix cap inconvenient de darrera hora– per a aquesta mateixa setmana. Les obres de reurbanització, iniciades l’estiu de l’any passat, no estan enllestides del tot, ja que falta completar el Firal petit, on es veuran pròximament arbres i jocs infantils. Aquesta part pendent, però, no impedirà la represa de la circulació.

Canvis

El retorn dels cotxes ve acompanyat d’unes quantes novetats, la principal de les quals és que la banda del Teatre Principal (des del Firal petit fins al davant de l’església de Sant Esteve) només la podran fer servir els vianants, ja que s’hi prohibeix el pas de “tota mena de vehicles”. Sí que podran circular els vehicles pel vessant de l’antic cinema Colon en direcció al carrer del Roser (com abans) i des del Firalet al carrer del Roser per sobre de la font (en el sentit contrari al d’abans de les obres). Tenint en compte que la plaça del Teatre (futura 1 d’Octubre) ja és només per a vianants, d’aquesta manera es crea una gran àrea al centre en què no podran passar vehicles. Com a conseqüència del nou ordre urbanístic del passeig i rodalia –hi han desaparegut les voreres– i les limitacions del trànsit, s’han suprimit les places d’aparcament que hi havia, que eren totes de pagament. La càrrega i descàrrega només serà possible en una zona de la banda de l’antic Colon i una altra a la pujada al Puig del Roser des del Firalet. Aquesta operació per als vehicles comercials estarà permesa de vuit del matí a dos quarts de dues del migdia.

Pilona de les Monges

Coincidint amb la represa de la circulació s’estableix un nou horari de la pilona del davant del Cor de Maria. Estarà abaixada (per tant, hi podrà passar tothom) de dimarts a divendres, de les sis del matí a dos quarts de dues; els dissabtes, de les vuit a les onze del matí, i els diumenges, de les vuit a dos quarts de dues del migdia.

LES XIFRES

2
zones
estaran reservades a càrrega i descàrrega, situades a la banda de l’antic Colon i a la pujada des del Firalet.
0
places d’aparcament
hi haurà a partir d’ara al passeig d’en Blay, ja que es pretén que sigui un espai sobretot per als vianants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona