Medi ambient

Noves obres de millora de la seguretat al camí de ronda de Roses

L’Ajuntament posa a concurs l’adequació de dos trams del camí en què l’erosió de les aigües dificultava l’accés

Les obres s’iniciaran a la tardor

L’Ajuntament de Roses condicionarà dos trams més del camí de ronda que transcorre pel terme municipal per garantir l’accés i la seguretat al llarg d’aquest recorregut molt freqüentat pels visitants. Els treballs que l’Ajuntament ha posat ara a concurs afectaran la porció de camí entre punta Figuerassa i punta Falconera (de 1.183,44m de longitud) i entre cala Rostella i cala Montjoi (967,26m de longitud). Els treballs s’han posat ara a licitació per un import de 159.732 euros (IVA inclòs). L’alcaldessa, Montse Mindan, confia que els treballs es podran iniciar aquesta tardor, de tal manera que, amb una durada d’execució de sis mesos, el recorregut quedi renovat de cara a la pròxima temporada.

El projecte de la intervenció recull que, tot i que actualment el camí de ronda de Roses és practicable en la major part del traçat, hi ha dos trams de fort pendent que l’erosió de les aigües ha fet intransitable per l’escolament de terres, que han deixat zones amb la pedra totalment al descobert, cosa que augmenta el risc de caigudes i en dificulta l’accessibilitat.

Escales i baranes

Serà en aquestes zones on es preveu intervenir a través de la construcció d’escales, la col·locació de baranes de suport o passeres. També hi ha algun tram, on la plataforma del camí es molt estreta i queda oberta als penya-segats de gran altura, on el perill de pas és cada vegada més compromès i es col·locaran sistemes de protecció.

En el mateix projecte també es destaca que hi ha altres trams de més amplada amb prou singularitat, on es planteja adequar una zona d’estada o miradors, per gaudir del paisatge. Els treballs completaran les actuacions realitzades en exercicis anteriors a altres trams del recorregut i que configuren un itinerari per a vianants pel front marítim de Roses, amb espectaculars vistes i una ambientació de penya-segats i vegetació mediterrània que atrau molts visitants pel seu atractiu paisatgístic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona