Infraestructures i serveis

Londres alerta de possibles interrupcions a l’Eurotúnel si no hi ha acord pel ‘Brexit’

El govern del Regne Unit publica 29 nou documents que avaluen l’impacte d’una sortida abrupta de la UE

Els informes adverteixen que el país quedaria automàticament fora de 40 acords comercials internacionals

El govern del Regne Unit ha alertat aquest divendres que els serveis ferroviaris a través de l’Eurotúnel, que uneix França amb Anglaterra per sota del canal de la Mànega, podrien veure’s interromputs si es produeix un Brexit sense acord.

L’executiu britànic ha publicat 29 nous documents que avaluen l’impacte d’una sortida abrupta de la Unió Europea (UE) en diversos àmbits, amb els quals ja ha divulgat un total de 104 informes.

Un d’aquests documents, elaborat pel ministeri de Transport, suggereix als viatgers que prevegin utilitzar l’Eurotúnel després de la data prevista pel Brexit, el proper 29 de març, que s’assegurin que compten amb les “cobertures” adequades en cas que s’interrompi la circulació de trens.

“Els passatgers que utilitzin serveis transfronterers són responsables d’assegurar-se que la seva assegurança i les condicions del seu bitllet són adequades per preveure les possibles interrupcions”, avisa l’informe.

En cas que Londres no aconseguís arribar a un consens amb Brussel·les sobre les seves condicions de sortida del bloc comunitari, hauria de forjar nous acords bilaterals amb França, Bèlgica i Holanda per restaurar la circulació ferroviària entre el Regne Unit i aquests països.

El ministre pel Brexit, Dominc Raab, ha puntualitzat en un comunicat que la seva “màxima prioritat” és aconseguir un pacte amb els 27 socis comunitaris restants. “No obstant això, si la Unió Europea no és capaç d’igualar l’ambició i el pragmatisme que hem mostrat, tenim plans en el seu lloc per evitar, mitigar o manegar els riscos d’un no acord”, ha afirmat.

Els documents divulgats avui adverteixen també que un divorci brusc amb la UE significaria que el Regne Unit quedaria automàticament fora de 40 acords comercials amb tercers països, negociats a través del bloc comunitari.

Aquests pactes representen un 12 % del volum comercial total del Regne Unit, que es veuria obligat a comerciar amb els 70 països coberts per aquests tractats sobre la base de les normes de l’Organització Mundial de Comerç (OMC).

El ministeri de Comerç Internacional ha assenyalat que el govern britànic està treballant per establir acords amb aquests 70 països que siguin “idèntics, o substancialment el mateix” que aquells signats a través de la UE.

Els informes publicats per l’executiu indiquen a més que en cas d’un Brexit abrupte, els britànics podrien deixar de poder accedir als seus comptes de serveis en línia com Netflix i Spotify quan viatgin a la Unió Europea.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia