Urbanisme

Salvem la Costa de Begur denuncia excessos en l’obra per urbanitzar s’Antiga

La plataforma du al jutjat suposades irregularitats en les normatives i treballs fora de l’àmbit

L’alcalde diu que les inspeccions encarregades ho descarten

La plataforma Salvem la Costa de Begur, que s’oposa a tres projectes immobiliaris per construir –sumats– centenars d’habitatges de luxe i hotels en espais no urbanitzats, ha passat a l’acció judicial en el cas de les obres en curs a la pedrera clausurada de s’Antiga, entre les cales d’Aiguafreda i sa Riera. Ahir van anunciar que han presentat una denúncia contra els moviments de terra, les obres d’anivellament i d’edificació, i hi inclouen diferents irregularitats en relació amb la normativa urbanística i ambiental, a banda d’alguns excessos per treballs fora de la superfície de la finca, que comprèn 2,04 hectàrees. El consistori defensa que les inspeccions no han permès comprovar cap excés.

La plataforma insta el consistori a aturar els treballs, perquè afecten una zona situada en la franja de 500 metres del domini públic maritimoterrestre. Però també consideren que hi ha hagut una infracció per part de l’Ajuntament begurenc pel fet d’haver permès la urbanització de terrenys amb pendents superiors al 20%, “acte que vulnera la llei d’urbanisme”. A més, qüestionen com a “tracte singular i de favor” la requalificació dels terrenys, en comptes d’haver de restaurar la pedrera, a canvi de 414.000 euros que el govern local defensa que serveixen per preservar un terreny –amb la compra municipal– a l’entrada de sa Tuna, però segons l’entitat es va pactar “al marge de l’interès públic”. L’alcalde actual, Joan Loureiro, insisteix que l’acord data del 2003 i que les consultes encarregades en els darrers mesos coincideixen que rescindir-lo tindria grans costos per al municipi.

L’entitat considera que en els últims mesos les obres han sobrepassat amb escreix els límits del Pla d’Espais d’Interès Natural Muntanyes de Begur i de la Xarxa Natura 2000, i alhora s’ha “ocupat il·legalment el rec d’en Gara i el domini públic hidràulic”. L’alcalde, però, afirma que també s’han extremat els controls i amidaments tècnics, i que “no s’ha constatat cap vulneració” en aquest sentit.

LA XIFRA

2,04
hectàrees
és l’àmbit que s’està urbanitzant a la vella pedrera de s’Antiga, entre Aiguafreda i sa Riera, a Begur.

El complex de sa Riera, també en el punt de mira

En els pròxims mesos la Plataforma SOS Aiguafreda-Salvem la Costa de Begur té la intenció d’avaluar també l’impacte d’altres previsions urbanístiques del consistori, en especial la referent a la nova promoció de 52 pisos de luxe a la platja de sa Riera. El desenvolupament immobiliari ja s’ha començat a anunciar amb el nom de Jardins de Sa Riera Living i ocuparà la que, segons lamenta el grup, és “l’última zona boscosa verge a prop de la platja de sa Riera”. Les obres ja han començat amb les tasques de desforestació i els primers moviments de terres i explanació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona