Administracions

Impostos i taxes congelats a Sarrià de Ter i Vilablareix

Bonificacions de l’IBI a famílies monoparentals, a Sarrià, i de la taxa d’escombraries als que viuen sols, a Vilablareix

L’Ajuntament de Sarrià de Ter congela els impostos i manté les bonificacions socials per al 2019. Segons destaca el consistori, aquestes mesures tenen “una vocació clarament social i amb la voluntat d’ajudar les famílies amb més dificultats”. En concret, l’Ajuntament proposa mantenir les bonificacions a l’IBI, d’entre un 10% i un 30%. En aquest sentit, les famílies monoparentals tenen una bonificació del 50% i les famílies que hagin tingut un membre de la unitat familiar més de 183 dies en situació d’atur també tindran un 50% de bonificació. Es manté el gravamen d’un 75% als edificis que estiguin en una situació de paralització des de fa dos anys amb la llicència d’obres caducada i sense pròrroga atorgada. Destaca el consistori que això es fa davant “la frenada immobiliària i per evitar moltes obres parades”. “No es tracta de gravar solars i obra acabada, sinó que aquesta clàusula pretén lluitar contra les estructures de ciment inacabades i que es converteixen en elements de risc d’insalubritat”, expliquen d’una mesura que vol incentivar la finalització de les obres.

L’Ajuntament de Vilablareix va aprovar ahir per unanimitat tornar a congelar un any més tots els impostos i taxes, entre els quals destaquen l’IBI i l’impost de vehicles. Es bonificarà un 75% de l’impost sobre vehicles de tracció mecànica i gaudiran d’aquesta modificació els vehicles elèctrics i els híbrids. També es bonificarà un 50% la quota de l’import a les obres que incorporin sistemes per a l’aprofitament tèrmic o elèctric d’energies renovables per a autoconsum i que no siguin d’obligat compliment. De les ordenances fiscals per al 2019 es destaca la modificació de la taxa per recollida d’escombraries als habitatges on consti una sola persona empadronada al llarg de l’any. En aquests habitatges s’aplicarà un 25% de bonificació de la quota tributària que els correspongui, amb una quota mínima anual de 80 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona