Urbanisme

Continua la mobilització per l’alzina de Gràcia

“Això va per llarg.” Així es referia ahir la Teresa a la intenció de les persones que divendres passat van ocupar el jardí de les cases dels números 13, 15 i 17 del carrer Encarnació, al barceloní barri de Gràcia, per evitar que s’enderroquin aquests immobles centenaris i es tali l’alzina de més de 200 anys que presideix el jardí. Veïns i entitats de Gràcia s’han mobilitzat des que van saber, dimecres passat, que la immobiliària Encarnación SL començava l’enderrocament de les tres cases per construir-hi 28 pisos. Denuncien que l’operació “seria un triomf més de l’especulació” en un barri amb lloguers cada cop més alts i pocs espais oberts, i volen que es cataloguin les cases i l’arbre.

Els activistes, agrupats a la plataforma Salvem l’Alzina i les Casetes del Carrer Encarnació, es van reunir dilluns amb el regidor de Gràcia, Eloi Badia, que va explicar que les obres tenen la llicència pertinent però que la família propietària dels terrenys ha aturat per ara els treballs per la repercussió del cas. Badia va reconèixer ahir en una entrevista a Betevé que el districte no ha estat àgil a detectar el cas i que les converses haurien d’haver començat abans. Badia va afirmar que “la situació és complexa perquè hi ha uns drets consolidats”, referint-se a la propietat, i va apuntar la possibilitat que alguns pisos, si s’acaben fent, siguin de lloguer assequible.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia