Urbanisme

El projecte de l’Espai Cràter continua avançant en el ple municipal d’Olot

L’Ajuntament dona llum verd a la modificació urbanística i a un conveni amb una veïna de la finca on es vol fer l’equipament, amb l’oposició d’ERC i la CUP

El controvertit projecte del centre de divulgació de la zona volcànica Espai Cràter, d’Olot, continua avançant. En el ple extraordinari celebrat ahir, es va aprovar de manera provisional (falta encara el vistiplau d’Urbanisme) la modificació del POUM perquè el futur equipament es pugui construir al solar del Mas Pomer (l’esplanada que hi ha entre la plaça de braus i el cementiri), així com un conveni amb la propietària d’una finca veïna relatiu a una expropiació i un dret de pas. Seguint la pauta de les anteriors votacions referides a l’Espai Cràter, hi van donar suport l’equip de govern (PDeCAT), el PSC i OeC, mentre que ERC i la CUP van dir no. En nom dels republicans, Josep Quintana va reiterar que no trobaven que el projecte fos necessari i que la ciutat té altres prioritats. La CUP va recordar els seus arguments per estar-hi en contra: és un projecte estrictament turístic que “tensionarà” tant el volcà Montsacopa com l’economia municipal. L’alcalde, Josep Maria Corominas, va sortir en defensa de l’Espai Cràter i va mostrar-se confiat que la idea acabarà agradant. “Tinc l’aspiració que en les pròxims mesos ens sapiguem explicar i que hi hagi consens”, va dir. L’Espai Cràter costarà uns 4 milions d’euros, dels quals el municipi en posaria un 20%, segons les previsions de l’equip de govern.

LA FRASE

Tinc l’aspiració que ens sapiguem explicar i que hi hagi consens
Josep Maria Corominas
ALCALDE D’OLOT

Mostra de solidaritat amb els presos polítics que fan vaga de fam

El ple d’Olot d’ahir va aprovar una moció presentada pel PDeCAT (en el govern) de solidaritat amb els presos polítics en vaga de fam. Hi van votar a favor tots els grups, excepte el PSC, que es va abstenir. El portaveu dels socialistes, Josep Guix, va argumentar que si bé no els agrada que aquests polítics estiguin a la presó, respecten les decisions judicials. En la defensa de la moció, l’alcalde, Josep Maria Corominas, va recordar que els empresonats ho estan per haver defensat l’interès de la majoria dels catalans. “La nostra confiança està dipositada en la justícia europea”, va afegir-hi. Anna Barnadas, en nom d’ERC, va dir que donaven suport a la vaga de fam, tot i que va admetre que pateixen per la salut dels que han decidit fer-la. Barnadas, a més, va proposar que s’anul·li el sopar de Nadal dels regidors, un suggeriment que s’estudiarà. El portaveu de la CUP, Raül Massanella, va remarcar que una vaga de fam és una forma de lluita política amb què estan d’acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona