Infraestructures i serveis

L’Ajuntament i els paradistes discrepen pel mercat, a Lloret

Els venedors volen un concurs ja que estan “en precari” des del 2014

El consistori hi destina 120.000 euros anuals

Els paradistes del mercat de Lloret i l’Ajuntament discrepen sobre la gestió de l’equipament, que costa uns 120.000 euros a l’any a les arques municipals en llum, calefacció i vigilància, entre altres conceptes.

Mentre que els venedors del mercat lamenten que estan “en precari i sense cap protecció legal” –afirma el president de l’associació de paradistes, Julián García–, el consistori sosté que no els han fet arribar cap petició formal per demanar una nova concessió, assenyala el regidor de Mercats, Cristian Fernández (PSC).

A l’interior del mercat municipal, que és al centre del poble, a tocar de l’antiga comissaria de la policia, hi ha set botiguers en un espai amb 50 punts de venda. Segons García, “no podem gastar o invertir perquè no sabem si demà hi tindrem lloc o no” a causa de la falta de vinculació legal. L’anterior concessió va acabar el 2014. García és el president dels paradistes del mercat des que va passar al carrer Sénia del Rabic, el 1984. Afirma que la situació no permet augmentar el nombre de venedors: “S’han interessat quatre o cinc persones per venir, però no s’hi han pogut instal·lar.”

En el ple de dilluns, ICV-EUiA i En Lloret Sí Se Puede van presentar una moció perquè l’Ajuntament fes una concessió per al mercat i “revitalitzés” l’equipament, segons va dir el regidor d’ICV-EUiA Miguel García. Però l’equip de govern, de CiU, el PSC i ERC-Avancem, i l’edil no adscrit Enric Martínez van presentar una esmena a la totalitat. Al final, no es va votar ni una ni l’altra perquè els ponents van retirar la seva.

L’Ajuntament tenia la proposta d’una empresa, L&MG Europe Partners SL, que volia fer un canvi de rumb de l’equipament enfocat cap al turisme, amb dotze parades de degustació i només cinc de venda directa. Però el 6 de setembre l’empresa va desistir del projecte, cosa que ja va exposar Fernández el 29 d’octubre. En aquell ple, el portaveu de Ciutadans, Jorge Hernández, va qualificar l’opció de l’empresa de “zona lúdica de bars camuflada”. Als paradistes tampoc els convencia perquè “nosaltres hi havíem d’aportar diners”, exposa García.

LA XIFRA

7
paradistes
tenen un punt de venda al mercat de Lloret (hi ha espai per a 50). Des d’ahir s’hi fa la Fira de Nadal.

Col·laboració amb Mercats de Barcelona

Amb la renúncia al setembre de l’empresa L&MG Europe Partners SL, l’Ajuntament va contactar amb Pimec Comerç. Després d’una reunió a Lloret, l’equip de govern ha arribat a un acord amb l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, que farà una diagnosi del mercat. Dilluns, l’alcalde, Jaume Dulsat (CiU), va admetre que haurien pogut gestionar millor el mercat. Miguel García (ICV-EUiA) troba que l’Ajuntament ha demostrat “una inoperància política total” en aquesta qüestió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia