Infraestructures i serveis

La canalització d’aigua cap a Solius arrencarà el 2019

El govern local preveu adjudicar l’obra abans no acabi el mandat

El final s’ajornarà fins al quadrienni 2019-2024

El govern de Santa Cristina d’Aro vol començar les obres per dur a Solius i can Reixac la xarxa d’abastament d’aigua i el clavegueram al llarg del 2019. El ple extraordinari de dilluns va donar llum verda, per unanimitat, a l’aprovació inicial de la modificació del POUM que preveu l’estesa de canonades per tot l’àmbit. I, també –tot i que amb els vots contraris de CiU i Junts, crítics amb el conjunt d’inversions–, a una partida de 240.000 euros per completar la primera de les dues fases, la més senzilla.

El tram inclou des dels extrems de les xarxes existents més pròxims al nucli urbà fins passat el mas Pla, a la confluència de la carretera GIV-6611 amb el camí que va cap al mas Tapioles i el mas Pijoan. Fins ara, l’abastament de tot l’àmbit depèn de pous i el sanejament, de pous negres de cada propietat.

Els diners ja consten en el programa d’inversions d’aquest 2018, arran de la modificació de crèdit, per bé que l’alcalde, Xavier Sala, indica que l’objectiu és iniciar les obres al llarg de l’any vinent, ja que encara cal completar el vistiplau final d’Urbanisme i l’informe favorable de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA). Amb tot, Sala assegura que els tràmits se simplificaran perquè no serà necessària una avaluació ambiental en profunditat.

Més enllà de la primera fase, la conclusió de les canalitzacions, fins al veïnat de Solius requerirà més tard la segona part del projecte, que durà les dues conduccions fins al monestir de Santa Maria de Solius. El pressupost d’aquestes obres, que volta el mig milió d’euros, s’ajornaria fins al pròxim mandat.

LA XIFRA

240.000
euros
és la partida prevista pel municipi, en la modificació d’inversions del 2018, per fer la primera part de l’obra

Reduir els costos per als veïns afectats

El consistori preveu sufragar les obres amb recursos públics, sense repercussió per als veïns en forma de contribucions especials o quotes urbanístiques. Tot i això, sí que hauran de fer front a les connexions i conduccions d’aigua potable i clavegueram dins de les parcel·les, però Sala defensa que la inversió els suposarà millores respecte a la situació actual, en què depenen de bombes per a l’abastament i el buidat periòdic de fosses sèptiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia