Infraestructures i serveis

Acaben l’edifici obert el 2010 a Empuriabrava

El Centre de Serveis es va inaugurar parcialment fa nou anys

L’Ajuntament hi adequarà un auditori de 120 places

La silueta inconfusible de formigó gris –a peu de carretera en direcció a Roses i a l’entrada d’Empuriabrava– tindrà aviat tots els espais interiors ocupats, nou anys després d’inaugurar-se. L’Ajuntament de Castelló d’Empúries ha posat a concurs les obres per adequar la segona planta de la construcció i equipar-hi una sala polivalent auditori amb capacitat per a unes 120 persones. “No teníem cap equipament d’aquest tipus en aquest sector del municipi i ens permetrà organitzar-hi diverses activitats”, explica l’alcalde, Salvi Güell.

El 2010, quan es va inaugurar aquest Centre de Serveis d’Empuriabrava, els primers a instal·lar-s’hi, a la primera planta, van ser els efectius de la policial local, que fins llavors havien estat en mòduls prefabricats. A continuació, la tercera planta va acollir els serveis socials i a l’estiu també hi va obrir l’oficina de turisme, però entremig la segona planta va quedar pendent dels acabats interiors.

Edifici criticat

És un edifici que va començar amb mal peu: d’entrada, va ser criticat pel seu aspecte pels qui el consideren poc encertat com a reclam turístic a l’entrada d’Empuriabrava. La inauguració –el març del 2010– va arribar amb mesos de retard per la falta de partides pressupostàries per al mobiliari. S’instal·lava la crisi i es qüestionava el cost de la construcció: més d’1 milió d’euros (provinents, essencialment, del Departament de Governació, del Puosc i de partides europees del Feder). “És una construcció amb racons desaprofitats; ho hem anat adaptant. També és cert que el projecte inicial preveia la construcció d’un altre mòdul, però ara no hi ha la intenció de fer-ho”, admet l’alcalde. Amb tot, les circumstàncies han fet que Güell fos alcalde quan es va inaugurar l’edifici, estigués un mandat en l’oposició (amb Xavi Sanllehí a l’alcaldia) i torni a ser alcalde ara que es posa a concurs l’última fase. Els treballs que es posen ara a licitació per un import de 204.888 euros consistiran a afrontar els acabats interiors de la segona planta: pelleteria, nous serveis higiènics, fusteria interior i exterior, acabats de la terrassa, il·luminació i instal·lació elèctrica, climatització i protecció contra incendis. Un cop licitat el projecte, es preveu que la fase d’execució tindrà una durada de sis mesos. I un cop acabades les obres, segurament, els automobilistes que es fixaran en aquesta curiosa construcció de color gris seguiran pensant que es tracta d’un edifici inacabat.

LA XIFRA

204.888
euros
és l’import de les obres que es posen a licitació a la segona planta del Centre de Serveis d’Empuriabrava.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia