Urbanisme

Reivindiquen el pont entre el Carme i Montilivi a Girona

Els veïns han iniciat una recollida de signatures

Organitzen per dissabte una xocolatada popular i preparen un muntatge per Temps de Flors

L’Ajuntament es compromet a fer l’estudi

Els veïns dels barris del Carme-Vista Alegre i Montilivi de Girona reclamen la construcció d’un pont sobre el riu Onyar per a vianants i bicicletes. Han passat 13 anys des que el govern municipal de llavors va prometre el projecte, que permetria la connexió entre aquests dos punts de la ciutat. De fet, l’Ajuntament ja té en propietat un terreny al número 54 del carrer del Carme –on es va expropiar i enderrocar una casa–, des d’on es construiria aquest pont per a vianants i bicis fins a l’avinguda Emili Grahit.

Des d’aquest punt, als dos barris els separen tan sols 50 metres en línia recta de llera a llera, però en canvi, actualment, els veïns han de caminar fins a un quilòmetre per anar d’un lloc a l’altre. Aquesta separació natural del riu Onyar provoca que diàriament més d’un miler de veïns del sector del carrer del Carme estiguin aïllats de serveis bàsics com el CAP de Montilivi o l’escola Pericot, o d’espais naturals com la via verda del carrilet.

En vista d’aquesta situació, els veïns s’han agrupat i han creat la Plataforma de Veïns pel Pont Carme-Montilivi. Una de les primeres accions que van fer a final de l’any passat és la recollida de signatures per reclamar al govern municipal i als actors polítics la seva construcció. Per ara, la plataforma té el suport de més de 200 signatures, dels partits CiU, CUP-Crida per Girona, PSC i ERC, així com d’associacions i entitats.

La plataforma veïnal prepara altres actes. Per dissabte, han organitzat una xocolatada reivindicativa al forat del pont (Carme 54-56). L’acte festiu i reivindicatiu començarà a les 16 h amb una neteja popular de l’espai. Cap a les 17 h començarà la xocolatada. A més, és previst que en una de les parets es dibuixi en grafit un pont. “Amb aquesta acció volem recordar a tothom que aquí hi ha d’anar un pont”, assegura Sergi Arribas, portaveu de la Plataforma de Veïns pel Pont Carme Montilivi. Com a acte reivindicatiu, és previst que per Temps de Flors es faci un muntatge simulant un pont amb unes cordes.

Reunió amb el govern

Davant la reivindicació, els veïns es van reunir dilluns amb l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, i el vicealcalde Eduard Berloso. En la trobada, el govern municipal es va comprometre a tenir enllestit l’estudi del projecte aquest mateix 2019. Fins ara el principal escull per no tirar endavant el pont és l’elevat cost de la seva construcció. Tot i així, l’Ajuntament vol tenir redactat el projecte per si s’aconsegueixen els fons. “Els partits polítics s’han compromès a tirar endavant el projecte. Nosaltres estarem amatents perquè es materialitzi aquest compromís”, assegura Sergi Arribas, portaveu de la plataforma .

LA XIFRA

50
metres
en línia recta separen els dos barris. Però pel mig passa l’Onyar i els veïns han de caminar un quilòmetre

LA FRASE

Els partits polítics s’han compromès, però estem amatents perquè es materialitzi el compromís
Sergi Arribas
portaveu de la Plataforma de veïns pel pont Carme-Montilivi


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona