Infraestructures i serveis

Els veïns del Culubret de Figueres es manifestaran pels talls de llum repetits

La concentració serà dissabte i acabarà amb una escenificació amb encesa d’espelmes davant del local d’Endesa

L’alcalde i partits polítics s’hi sumen

“Ajuntament, Endesa, Generalitat, Justícia, poseu-vos les piles.” Aquest és un dels cartells i una de les consignes que els veïns del barri del Culubret de Figueres han preparat per a la manifestació convocada per aquest dissabte. Farts d’aguantar talls repetits i diaris del subministrament elèctric, els veïns sortiran per primer cop al carrer. “Paguem per tenir llum, i no en tenim”, diu Enrique Reina, un dels coordinadors de la convocatòria. La iniciativa té el suport de la Federació d’Associacions de Veïns de Figueres, amb la qual cosa la convocatòria no es limita al Culubret, sinó als veïns de tota la ciutat. Francesc Paneque, des de la federació, afegeix que l’Ajuntament, Endesa i les administracions de la Generalitat i Justícia són “els quatre pals” de la problemàtica, i per això s’hi farà referència en els cartells i les consignes. Demanen que entre tots resolguin la problemàtica vingui d’on vingui (frau elèctric, cultius de marihuana o estat de les instal·lacions), però que ells pateixen diàriament.

Amb tot, l’alcalde, Jordi Masquef, ja ha anunciat que vol donar suport a la manifestació i que hi serà com a mínim en alguna part del recorregut. “Benvingut –diu Paneque amb un toc d’ironia–, no excloem ningú; també hi convidem els representants de tots els partits polítics, i molts ja ens han confirmat que hi seran.” Els organitzadors expliquen que fa set anys que es produeixen els talls de llum, que s’han agreujat en l’últim any. El paroxisme d’aquesta situació va ser l’estiu passat al mes d’agost, amb més de 40 talls de subministrament elèctric que van suposar més de 100 hores sense llum per a la vintena de famílies del Culubret; talls d’entre 90 i 120 minuts, arribant a situacions extremes de fins a 14 hores sense llum. A l’hora de tancar aquesta edició els organitzadors de la manifestació van afegir aquest dimarts, entre les set i les vuit del vespre, es van tornar a quedar sense subministrament.

LA DATA

12/01/19
La convocatòria
serà a les deu del matí de dissabte al barri del Culubret, d’on sortirà la manifestació.

Del barri a l’ajuntament i a Endesa

La convocatòria és a les deu del matí al Culubret, on els organitzadors volen fer una cercavila pel barri per animar els veïns a participar en la manifestació. La marxa recorrerà els carrers Avinyonet, Pep Ventura, plaça de l’Ajuntament, Girona, Rambla, cap al carrer Sant Pau i fins a les oficines d’Endesa, on es llegirà un manifest i es preveu fer una escenificació amb espelmes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia