Infraestructures i serveis

La Generalitat diu que saldarà el deute d’Altem a Figueres

Es pagaran 85.400 dels 150.000 euros pendents

El deute havia deixat treballadors discapacitats sense sou

L’endemà que el sindicat CSIF alertés que un deute de la Generalitat havia deixat sense sou persones amb discapacitat contractades per la Fundació Altem, el Departament de Justícia ha anunciat que avui mateix pagarà 85.400 euros dels 150.000 que hi ha pendents.

Segons informa l’ACN, un cop pagat aquest primer import la previsió és que la resta del deute es pugui saldar en els pròxims mesos. Els disset treballadors afectats són persones amb discapacitats físiques que fan serveis de neteja al centre penitenciari del Puig de les Basses, a Figueres. L’activitat s’emmarca en el programa del Centre Especial de Treball de la Dundació Altem, que dona suport a la inserció de persones amb discapacitats mitjançant l’oferiment de serveis de neteja per a empreses, particulars, ajuntaments o entitats que ho requereixen.

“Plena col·laboració”

“Entenem les dificultats i lluitem pels nostres usuaris en plena col·laboració i confiança amb l’administració”, diu Manuel Toro, president de la fundació, tot desmarcant-se de les declaracions del sindicat que el dia abans havia qualificat aquesta situació d’indignant. La Fundació Altem, que celebra 50 anys, ocupa actuament uns 200 treballadors i dona servei a uns 600 usuaris. Segons va revelar el sindicat CSIF en un comunicat, la Generalitat no ha pagat el servei des del mes d’abril i la fundació no ha pogut pagar el sou de part dels treballadors de l’últim mes ni part dels productes desinfectants i de neteja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia