Administracions

Els aldarulls del 20è aniversari de la UdG, a judici 7 anys després

La Generalitat demana més de dos anys de presó i el president Quim Torra promet retirar-se de l’acusació

Els aldarulls que van tenir lloc a la UdG el 16 de desembre del 2011, durant els actes del 20è aniversari de la institució , arribaran aquest any finalment a judici amb la petició de la Generalitat de penes de més de dos anys de presó per a vuit dels dotze imputats. Una petició que fa en l’escrit d’acusació l’advocat de la Generalitat, el qual demana per a un dels imputats fins a 3 anys i 8 mesos de presó –la fiscalia en aquest cas la deixa en dos anys i dos mesos–. El ministeri fiscal també demana penes de més de dos anys per a alguns dels dotze imputats, peticions de penes que comporten l’entrada a la presó. Per a la resta d’acusats, les penes voregen els divuit mesos.

L’advocat dels imputats, Benet Salelles, demanarà un any i mig de presó i vuit anys d’inhabilitació per a dos agents dels Mossos d’Esquadra per un delicte de lesions. Salellas acusa els agents d’actuar violentament contra alguns estudiants i personal d’administració i serveis. El jutge podrà fixar data un cop tingui l’escrit de la defensa.

“Protesta legítima”

El Grup Antirepressiu de Girona i imputats per les càrregues policials van fer un comunicat ahir on rebutgen la decisió del jutge instructor de continuar judicialitzant “una protesta legítima que va tenir en el centre de la seva reivindicació la defensa de la universitat pública en un moment en què el govern de CiU va aplicar una política de retallades salvatges i va incrementar el preu dels crèdits, impedint l’accés a l’educació superior a les classes populars”. A més, exigeix la retirada immediata de la Generalitat com a acusació particular. “Sense dubtes i sense vacil·lacions. I sense caure en les pressions mafioses dels sindicats de Mossos SME i Uspac, que cada vegada que la Generalitat ha anunciat o reconsiderat la seva més que qüestionable política (...) han pressionat els seus responsables polítics doblegant-los a la seva voluntat.” El president Quim Torra es va comprometre diumenge, durant la Marxa Groga , a retirar-se del procés judicial.

LA DATA

16.12.2011
La rectora,
Anna Maria Geli, va autoritzat “per seguretat” l’entrada dels antiavalots a la Facultat de Lletres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia