Infraestructures i serveis

Societat

Caos a rodalies per una incidència a Bellvitge

Els usuaris de rodalies de Renfe van viure una jornada caòtica ahir a la tarda després que una incidència que va afectar el subministrament elèctric de Bellvitge provoqués retards que van superar els noranta minuts a les línies R2, R11, R13, R14, R15 i R16. Aquesta avaria se suma a les que s’han succeït des d’inicis d’any, motivades segons Adif per les obres de millora entre Sants i el Prat.

Política

Bloqueig de 200 milions si no s’aproven els comptes

ACN

El secretari general de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, ha alertat que gairebé 200 milions d’euros d’inversió en equipaments de la ciutat de Barcelona quedaran bloquejats si no s’aproven els comptes de la Generalitat per al 2019. “No aprovar els pressupostos suposa no poder iniciar obres en nous equipaments o obres de manteniment”, va assegurar en una entrevista amb l’ACN. Castellanos ha instat l’alcaldessa de la capital catalana, Ada Colau, a explicar als electors amb vista a les eleccions municipals les conseqüències que tindria no donar suport als comptes. El secretari general també ha avisat que la Generalitat no podrà incrementar les aportacions a consorcis “que són clau per al desenvolupament de polítiques socials”.

Societat

Els bombers de Lleida, sense personal per obrir

ACN

Una trentena de bombers voluntaris de la demarcació de Lleida van comunicar ahir dissabte a la regió d’Emergències de Lleida que no podien obrir una vintena del 22 parcs de bombers voluntaris que hi ha a la demarcació per falta de personal. Representants de diversos parcs van lliurar al cap de guàrdia les cartes que van començar a entregar aquesta setmana als seus ajuntaments per explicar-los la situació de “col·lapse” que no els permet treballar amb seguretat ni garanties. Els voluntaris denuncien en el seu escrit que el govern ha deixat morir l’actual model de bombers i ho van exemplificar ahir duent una corona de flors on es podia llegir “Model de bombers, descansa en pau”. Asseguren que s’ha deixat caure el model per “inacció” i alerten que la tancada és indefinida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona