Infraestructures i serveis

Prova de reciclatge al Pla de l’Estany, amb premi

Més de mil famílies han participat en una prova pilot de recollida selectiva controlada per tècnics i en què es recompensaven les bones pràctiques

Els darrers mesos més de mil llars de diferents pobles del Pla de l’Estany han participat en una prova pilot de recollida selectiva de deixalles, batejada amb el nom de Reciclos, caracteritzada pel fet que s’hi han controlat els materials dipositats, s’ha fet un seguiment per mitjans telemàtics i les bones pràctiques s’han recompensat amb una moneda virtual.

Suport d’una app

Els participants han fet servir 4.434 bosses per posar-hi deixalles destinades als contenidors grocs (envasos). A les bosses (vint per cada llar participant), els usuaris hi havien d’enganxar un codi QR que els identificava, amb el qual s’ha pogut fer un control i, si convenia, alertar dels errors a l’hora d’omplir-la.

Els participants tenien a la seva disposició una aplicació de mòbil per anar seguint el procés i comunicar-se amb els tècnics. Quan el procés es feia correctament, a l’usuari se’l compensava amb la moneda reciclos (equivalent a mig euro, aproximadament), bescanviable per tres tipus de premi: participacions de loteria, una donació a una ONG o una rebaixa –amb una quantitat simbòlica– de la taxa d’escombraries municipal.

L’empresa encarregada del pla pilot, Blue Room Innovation, i el Consell Comarcal van donar aquestes dades en un acte que va tenir lloc el cap de setmana al Club Natació Banyoles, al qual van assistir una cinquantena de persones. L’experiment del Pla de l’Estany es mirarà de provar en altres comarques catalanes.

Segons els responsables de Blue Room Innovation, el fet que la prova hagi tingut èxit al Pla de l’Estany “ha reforçat els valors de la sostenibilitat, però sobretot el compromís dels ciutadans amb el reciclatge”.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal, Josep Antoni Ramon, va mostrar la seva satisfacció pels resultats obtinguts i “pel compromís que hem portat a les cases de la comarca”.

LA XIFRA

4.434
bosses
d’envasos s’han controlat durant la prova pilot que s’ha dut a terme al Pla de l’Estany.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona