Administracions

El govern de Bellcaire tomba el projecte de camp de vol

Els cinc edils –de set– que van assistir al ple van votar contra la instal·lació, un no fonamentat en “mancances” per l’impacte ambiental

El promotor hauria de recórrer ara a la justícia

L’equip de govern de Bellcaire va tombar ahir al vespre l’aprovació inicial del projecte per instal·lar el controvertit camp de vol i un museu de l’aire al Mas Can Xicu. El grup de Junts per Bellcaire (JBe), que tot i l’absència de les dues regidores governa en solitari –amb els set edils–, va votar en contra de l’expedient, en un ple extraordinari monogràfic, i avorta d’aquesta manera el recorregut del projecte.

El consistori ha fonamentat la decisió, formalment, en l’estimació d’alguns aspectes de les al·legacions contràries i l’encàrrec d’estudis i informes de contrast, que pel regidor de Medi Ambient, Flavi Saballs, constaten “impactes sobre la fauna, la connectivitat i el paisatge”, en un resum introductori de les conclusions en què va esmentar altres aspectes, com ara espècies protegides, la nidificació d’aus i els arbres singulars, a més de la proximitat del Parc Natural del Montgrí i el Baix Ter. L’alcalde, David Font, va destacar que hi ha “aspectes inesmenables”, un cop completats els tràmits, i que “manca informació ambiental, paisatgística i acústica”. Les dues regidores absents, per motius personals o laborals, van fer constar que tampoc els agradava el projecte, tot i que, en el cas de Georgina Andreu, sí que va manifestar per escrit que hauria apostat per allargar terminis en favor que el promotor pogués presentar més documents abans de prendre la decisió.

Malgrat tot això, en el no municipal de Font i el seu executiu també ha pesat força la veu dels veïns, que majoritàriament –amb signatures– s’han manifestat en contra del camp de vol i a favor de “protegir la zona agrícola”, tendència confirmada pels informes encarregats pel consistori. Una quarantena llarga de veïns van assistir a la sessió, en què també hi havia el promotor, Jordi Díaz. I amb un aplaudiment força generalitzat van acabar de segellar el final del ple, sense cap intervenció veïnal tot i l’oferiment que va fer Font.

Porta oberta al litigi

L’oposició del ple al projecte no esgota totalment la via administrativa –el promotor encara podria presentar un recurs d’alçada contra l’acord d’ahir–, però en cas que es desestimi ja hauria d’encaminar els passos cap a la justícia, per la via del contenciós administratiu. L’alcalde sí que sostenia, però, que el mateix projecte, sense canvis, no es podria tornar a presentar en el futur, un cop denegat ahir formalment pel ple.

LES XIFRES

8,7
hectàrees
seria l’abast territorial del projecte d’un nou aeròdrom en sòl rústic privat, amb usos lúdics, a Bellcaire.
600
metres
hi hauria des de la pista principal d’enlairament fins als habitatges més pròxims del nucli urbà.
5
vots
contraris a l’aprovació inicial del projecte el van tombar ahir, unanimitat tot i l’absència de dues edils del grup JBe, que governa en solitari.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona