Urbanisme

Acaben la reforma de l’avinguda de l’Església a l’escola de Santa Cristina

L’avinguda de l’Església de Santa Cristina d’Aro, la principal entrada al nucli antic i l’accés a l’escola Pedralta i la llar d’infants Guirigall, presenta una nova fesomia després d’haver-se enllestit les obres de reurbanització. La intervenció, que ha tingut un cost de 381.876 euros, destaca perquè ofereix una major seguretat als escolars amb una vorera més ample, que fa un mínim de 230 centímetres, a més de l’eliminació dels pals de les xarxes de telefonia i d’electricitat, ara soterrades, i la redistribució de l’encreuament del vial amb la carretera. “L’objectiu prioritari de l’actuació és la seguretat de les persones”, ha recordat l’alcalde, Xavier Sala.

L’actuació viària, que ha executat l’empresa Massachs Obres i Paisatge SL, ha afectat vora 200 metres de vial, entre la carretera GI-662, que ve de Castell d’Aro, i el carrer de Salvador Dalí. La vorera que dona a les cases s’ha eixamplat fins a 150 centímetres. I a la de les escoles, més ample, s’ha reduït el nombre de places d’aparcament, però s’hi manté una zona de 2,5 metres d’amplada. La nova calçada fa tres metres d’amplada. El projecte, a més, ha comportat una substitució i la millora de les xarxes de clavegueram, aigua potable i l’enllumenat públic. Respecte a la xarxa d’enllumenat, al mateix temps, ja s’ha allargat al primer tram del carrer Rafael Casanovas. En aquesta xarxa, s’ha aprofitat l’actuació per col·locar llums de baix consum. D’altra banda, s’han soterrat el servei d’aigües pluvials. A més, l’alcalde ha destacat que el projecte s’engloba dins altres accions al seu entorn, com és una parada d’autobús al final de tot, davant la carretera, a més de consolidar la zona d’aparcament a bona part del vial.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona