Infraestructures i serveis

La L1 del metro estarà tallada dos mesos entre Clot i Fondo

Es farà la renovació d’un tram de nou quilòmetres de vies

La inversió està xifrada en 20 milions d’euros

Les obres de renovació de la línia 1 del metro entre les estacions de Clot i Baró de Viver obligaran a tallar la circulació entre Clot i Fondo a partir del 29 de juny i fins al 30 d’agost. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) executarà durant aquest temps la renovació integral de la infraestructura, amb la modernització de més de 9 quilòmetres de vies, aparells i instal·lacions. Es tracta de l’actuació de manteniment extraordinari més important mai feta a la xarxa. Els treballs, que tenen un pressupost de 20 milions d’euros, serviran per posar al dia un sector de túnel, situat sota la Meridiana, que té 65 anys d’antiguitat, i la seva continuació sota el barri de Sant Andreu, que funciona des de fa 51 anys. TMB ha optat per concentrar els treballs en el mínim de temps, dos mesos, coincidint amb l’època de l’any amb menys mobilitat urbana.

Mentre durin els treballs, no hi haurà cap bus llançadora que cobreixi la totalitat del recorregut, però es posaran en circulació dos serveis especials d’autobús, i els usuaris podran combinar els altres transports existents. La interrupció parcial del servei de la línia 1 de metro suposa el tancament complet de nou estacions i el parcial d’una altra, Clot, que es convertirà en terminal provisional. En aquest tram es registren unes 90.000 entrades els dies feiners del juliol, cosa que planteja un repte pel que fa al disseny de les alternatives de transport. La línia 9 nord de metro i els trens de rodalies de Sant Andreu Comtal (R2 / R2 nord), Sant Andreu Arenal (R3 i R4), la Sagrera - Meridiana (R3 i R4) i el Clot - Aragó (R2 / R2 nord) i els dos serveis especials d’autobús que enllaçaran els transports ferroviaris amb les estacions tancades de la línia 1 seran les alternatives principals durant el tall. L’intercanviador de la Sagrera, punt d’arribada i sortida de nombroses línies de bus interurbanes, es mantindrà en funcionament per a l’enllaç entre les línies 9 nord, 10 nord i 5 de metro, i les línies R3 i R4 de rodalies. La resta de la línia 1, entre Hospital de Bellvitge i Clot, funcionarà amb normalitat.

LA DATA

29-6-2019
Comença el tall
del tram de la L1 comprès entre les estacions de Clot i Fondo, que s’allargarà fins al 30 d’agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia