Urbanisme

Assajos en el ferm de tres carrers del polígon de Celrà

Es vol comprovar si aquestes vies poden absorbir part del trànsit de la carretera de Palamós i servir de circumval·lació

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat durà a terme demà, a partir de les onze de la nit, uns assajos en el ferm dels carrers Nòria, Ter i Llevant del polígon industrial de Celrà. Segons explica l’alcalde, Dani Cornellà, el govern ha acceptat estudiar si aquests carrers servirien com un vial de circumval·lació i, per aquest motiu, és necessari comprovar primer si aquestes vies podrien absorbir part del trànsit de la carretera de Palamós (C-66). El consistori concreta que es tracta d’uns assajos que s’han de fer en horari nocturn “per la meteorologia d’aquesta època”. I, tot que de nit la circulació de vehicles per aquesta zona és molt baixa, els treballs se senyalitzaran de manera convenient.

En el supòsit que prosperi el projecte de la circumval·lació, un dels objectius és aconseguir un esponjament del volum de trànsit que té lloc al tram de la carretera de Palamós que transcorre pel mig del nucli urbà de Celrà. Amb tot, l’Ajuntament va invertir el 2018 uns 80.000 euros en la millora de la pavimentació dels carrers Ter i Nòria, que són dos dels eixos principals del polígon industrial de la població. La intervenció va servir per adequar les condicions del ferm, ja que hi havia trams que estaven en mal estat, i en alguns hi havia forats. Es va actuar sobre una superfície total de 7.645 metres quadrats. Mitjançant una màquina es va rascar una capa d’entre cinc i sis centímetres del paviment. Es va reomplir i hi va passar pel damunt una altra màquina que va compactar el quitrà, de tal manera que el terra va quedar anivellat i aplanat. En els darrers anys, a més, s’ha fet la nova senyalització de les empreses que estan instal·lades en aquesta zona i es va substituir l’enllumenat antic per llums led.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia