Administracions

Amb la càmera del passeig de Llafranc han posat 4.903 multes, pel PSC recurribles

L’aparell automàtic retrata els vehicles no autoritzats que passen pel front marítim, però fins al maig al web municipal es deia que només se sancionava al juliol i l’agost

L’alcalde, Josep Piferrer, defensa que la senyalització viària és “clara”, però diu que aquesta setmana prendran una decisió

El mandat, a Palafrugell, arrenca altre cop amb polèmica per sancions massives dels aparells de control del trànsit. L’estiu del 2015 van començar a multar els semàfors fotogràfics de Llofriu, retirats mesos després amb prop de 7.000 sancions, que es van retirar. Aquesta vegada, el PSC ha posat la càmera del passeig de Llafranc sota el focus. Instal·lada l’estiu passat, en règim de prova, només es va començar a multar a l’octubre. I el portaveu socialista, Juli Fernández creu que els afectats poden recórrer contra les 4.903 sancions cursades entre aleshores i finals d’abril, perquè el web municipal informava del contrari.

El PSC sosté que fins al 2 de maig, quan es va rectificar la informació del web, hi constava que en les “càmeres de platges” hi havia: “Calendari d’estiu: Funcionament amb càmeres activades i amb règim sancionador els mesos de juliol i agost”, i “la resta de l’any: funcionament amb càmeres activades però amb l’objectiu de recollida de dades, sense règim sancionador”.

No s’hi feia cap distinció entre Calella, el primer nucli on van posar càmeres i només es multa a l’estiu, i Llafranc. Però l’alcalde, Josep Piferrer, defensa que “la senyalització vertical és prou clara a l’entorn del passeig Cypsela” d’aquest nucli. No esmenta cap excepció segons la temporada, i el batlle argumenta que a Llafranc es va decidir sancionar els 12 mesos perquè hi ha més trànsit i vianants, a diferència de Calella durant l’hivern.

Solució a determinar

Piferrer assumeix, però, que “en la informació del web hi havia una errada” i aquesta setmana estudiaran quina solució adopten. En aquests moments s’han liquidat 1.180 sancions –a 200 euros cadascuna–, 693 estan “arxivades” i 3.030, pendents, segons dades del PSC. I Fernández demana al govern com pensa actuar en una “situació molt greu”. Recorda que l’episodi de Llofriu, on els semàfors havien fet sancionar vehicles que en les retencions quedaven aturats sobre el pas de vianants, va ser un dels arguments de la moció de censura i ara avança que exigiran “responsabilitats polítiques”.

LA XIFRA

980.000
euros
suposen les 4.903 multes, 1.180 ja cobrades a 200 euros cadascuna. Ara han de decidir si els retornen i renuncien a ingressar la resta de sancions recorregudes o pendents.

Crítiques a la càmera nova al carrer Botines

L’executiu local ha posat en marxa aquesta setmana una nova càmera de control sancionador al carrer Botines. I Fernández, que dimarts també havia collat el govern per la no tramitació de sancions en alguns carrers a la muntanya de Sant Sebastià –on provisionalment i amb un acord verbal havien pactat que es toleraria–, critica la instal·lació de la nova càmera passades les eleccions i “sense consens”. Piferrer, però, sosté que “es va parlar tres vegades amb els veïns i la majoria ho veuen bé”. Al ple de l’abril hi va haver polèmica per l’adquisició d’una partida de diverses càmeres per posar-ne en d’altres carrers del nucli antic. La mesura va ser criticada pel PSC i va generar rebuig entre veïns i un grup de comerciants, que fins i tot van estar movent-se per convocar una vaga de persianes abaixades en plena campanya electoral del 26-M. El govern, però, va desmentir el rumor que planegés canviar de sentit el carrer Tarongeta, i només va concedir que “un cop finalitzin les obres del carrer Sant Sebastià al centre de Palafrugell, és evident que la circulació dels carrers del voltant s’hauran de reorganitzar”. El compromís, finalment, va ser que “totes les propostes de futur de reorganització de la circulació es consensuaran amb els veïns i el sector comercial”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia