Medi ambient

Concentració unitària contra Hinojosa dimarts

L’Ajuntament de Sarrià de Ter, partits polítics i la plataforma veïnal Prou denuncien sorolls i pudors

“Anem tots a l’una en aquest cas”, explica l’alcalde de Sarrià de Ter, Narcís Fajula, sobre una situació, de pudors i sorolls, que genera la paperera Hinojosa i que fa tres anys que dura. La plataforma ciutadana Prou, que l’agost passat va organitzar una concentració davant la fàbrica, ha convocat una manifestació per al pròxim dimarts, 23 de juliol (20 h) a la plaça dels Gegants. Té el suport de l’Ajuntament i dels partits ERC, Poble Sarrià Actiu, PSC i Junts per Sarrià. També s’hi ha adherit l’Associació de Naturalistes de Girona i el Pacma, com a entitats rellevants en la defensa de la natura, dels animals i de les persones.

A principis de juliol, la plataforma va fer arribar una carta a Hinojosa per “exigir” a l’empresa que redueixi la producció durant l’estiu. Així, van reclamar que la producció s’ajusti a la capacitat de la depuradora i que es deixi d’utilitzar el tanc d’emergències, ja que “no té agitador i per tant la putrefacció i generació d’àcid sulfhídric és contínua”. L’Ajuntament de Sarrià, per la seva banda, va enviar un comunicat en què detalla els treballs que fa des de diferents fronts per solucionar un problema que va començar el 2017. En aquest sentit, s’ha creat una comissió de treball interna amb dos assessors jurídics. Així mateix, insisteix en la “pressió cap als responsables de diferents departaments de la Generalitat perquè compleixin les seves competències”. L’Ajuntament de Sarrià ha requerit la Generalitat perquè es personi en l’expedient de renovació de l’autorització ambiental integrada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona