Administracions

Una festa en una terrassa fa revifar la polèmica sobre els pisos turístics a Girona

Unes imatges difoses a les xarxes socials mostren uns joves fent gresca al Barri Vell

Més Barri alerta que s’ha més que duplicat el nombre d’aquest tipus d’habitatges

Una festa que un grup de joves va organitzar en una terrassa del centre de Girona torna a posar sobre la taula la problemàtica dels pisos turístics. L’escena va durar hores i va tenir lloc dissabte a la tarda al Barri Vell, en un habitatge amb terrassa que dona al riu Onyar, entre el ponts de les Peixateries Velles i el de Pedra. En les imatges que han circulat per les xarxes socials es veuen, com a mínim, tres nois i una noia. Als nois se’ls veu cantant i ballant. Al cim de la taula, ple de begudes, i els nois van sense samarreta. En una de les imatges, fins i tot, es veu un dels joves com es posa en risc enfilant-se a la barana del balcó, fent oscil·lar el cos i els braços, animant la resta dels veïns a sumar-se a la festa.

Les imatges van ser comentades per molts usuaris de la xarxa, i ha rebut resposta per part de la plataforma Més Barri Menys Pisos Turístics. “Tenim clar que la demagògia ve de l’Ajuntament de Girona i l’alcaldessa Marta Madrenas, que ens volen fer creure, amb dades insuficients, que el padró ha augmentat al Barri Vell i que per tant no s’expulsen veïnes”, denuncia l’entitat, que avança que continuaran “denunciant la situació fins que calgui”. La plataforma continua denunciant el creixement exponencial de pisos turístics a la ciutat. Segons les seves dades, del maig 2017 al maig 2019 s’ha més que duplicat el nombre d’habitatges d’ús turístic. Actualment n’hi ha gairebé 800, concentrats sobretot al sector del Barri Vell. “L’Ajuntament sempre ens diu que fem demagògia i quan veïns i veïnes es queixen d’actes incívics la resposta és enviar els municipals”, denuncien responsables de l’entitat.

Avisar a la policia

La plataforma reitera la necessitat de fer una moratòria de llicències de pisos turístics i una regulació més acurada dels que hi ha actualment. L’associació posa com a exemple Lloret de Mar, on van fer moratòria i regular on podien donar més llicències i el nombre màxim per sector. Més Barri Menys Pisos Turístics demana que es col·loqui un placa identificativa a cada habitatge d’ús turístic amb el telèfon de la persona responsable, perquè estigui localitzable les 24 hores del dia en cas d’incidents o aldarulls, com és el cas de la festa organitzada a la terrassa aquest cap de setmana.

L’Associació de Veïns del Barri Vell també va fer una piulada agraint la publicació dels vídeos a les xarxes socials i així “donar constància d’aquesta activitat”. L’entitat va informar que en casos com aquest, la de la festa a la terrassa, els veïns poden avisar la Policia Municipal per tal que faci la denúncia corresponent.

LA XIFRA

800
pisos
d’ús turístic hi ha més o menys actualment a la ciutat de Girona, segons les dades de Més Barri


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona