Administracions

Palamós blinda el gran pal de l’estelada

S’ha reforçat amb una estructura de formigó i s’hi ha posat il·luminació

L’Ajuntament de Palamós ha optat finalment per blindar el pal de l’estelada situat a la rotonda de l’Onada, a la C-31, després de diversos actes vandàlics. Els treballs han consistit en un blindatge de formigó per dificultar que el pal es pugui serrar amb una radial, com es va fer fins a tres vegades. En aquesta ocasió, el pal va clavat a terra, però reforçat amb un embolcall de formigó de cinc metres d’altura. També s’ha previst posar-hi il·luminació per, per un costat, fer-lo més visible, i, per l’altre, dificultar actes vandàlics.

El pal el van tirar a terrer tres vegades: el 21 de setembre i el 7 de novembre del 2018 i l’1 de febrer passat. En tots els casos es van endur l’estelada, que té un cost que volta els 900 euros. El pal i l’estelada del giratori del Mas Gorgoll, a l’entrada de Palamós, es van posar coincidint amb la Diada de l’any 2016, a iniciativa de l’Ajuntament i de la territorial de l’ANC. Al llarg de dos anys no hi va haver cap incident, fins que, el setembre de l’any passat, el pal va ser serrat per uns individus que hores abans havien estat identificats pels Mossos d’Esquadra quan feien una acció similar a Fornells de la Selva. L’Ajuntament va decidir reposar el pal, que va tornar a ser tallat al novembre. Novament es va aixecar i el dia 1 de febrer d’aquest any el van serrar per tercer cop. El pal es va reparar, però no l’havien tornat a alçar fins ara.

Suport a quatre activistes palamosins

L’Assemblea Nacional Catalana de Palamós ha organitzat per avui un acte solidari de suport a quatre palamosins que han de presentar-se a declarar al jutjat de la Bisbal d’Empordà. La denúncia la va interposar un veí de Palamós per un fets que van tenir lloc el juny de l’any passat. Els quatre veïns han estat denunciats, segons els mateixos afectats, per persones contràries a la presència de llaços grocs en espais públics que procedeixen de manera reiterada a retirar-ne. L’acte de suport tindrà lloc avui, a les deu del matí, a la porta dels jutjats de la Bisbal. A Palamós, s’han donat diversos enfrontaments entre persones que posen llaços i d’altres que en retiren.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona