Administracions

Calonge, net del pesticida glifosat

La regidoria d’Espais Públics ho ha tirat endavant arran de diversos estudis científics que alerten del seu impacte

La regidoria d’Espai Públic de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni ha decidit deixar de fer servir de manera immediata el glifosat com a herbicida als espais públics i utilitzarà productes biològics i mecànics per al control de vegetació. Aquesta decisió s’ha pres perquè diversos estudis científics alerten de l’afectació del glifosat en la salut humana i animal. En aquest sentit, l’Agència d’Investigació sobre el Càncer (IACR), que depèn de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), adverteix que aquest component químic és “probablement cancerigen per als éssers humans” i també assenyala el glifosat com un “pertorbador endocrí”. Alhora, l’Agència Europea de Productes Químics denuncia que és perillós per a l’ecosistema marí i que contamina el sòl. El servei de parcs i jardins de la regidoria d’Espai Públic de l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni s’avança a aquesta prohibició de l’ús del glifosat i deixa, doncs, de fer servir herbicides químics de manera immediata, i aposta per l’ús de productes biològics per al control de vegetació. Per altra banda, també s’optarà per l’ús de mitjans mecànics que permetin aquest control. Es tracta d’un canvi que suposarà l’aplicació de nous sistemes que no comportin cap risc ni per a la salut ni per al medi ambient.

La utilització d’aquest herbicida és motiu de debat en altres municipis. Per exemple, a Sant Feliu de Guíxols, la CUP ha iniciat una campanya en contra de la seva utilització. El glifosat és el component principal de gairebé tots els herbicides comercialitzats i, tot i que encara és un producte autoritzat, la Unió Europea en prohibirà l’ús el 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia