Administracions

L’impacte dels operadors turístics es duplica en sis anys a Torroella-l’Estartit

L’any 2018 l’activitat econòmica del sector es va situar al voltant dels 800.000 euros

Els turistes hi busquen, en general, activitat física i entorn de qualitat

L’impacte econòmic dels operadors turístics que ofereixen productes vinculats al turisme actiu a Torroella de Montgrí i a l’Estartit es va situar el 2018 al voltant dels 800.000 euros anuals, segons un estudi intern fet per l’Ajuntament. El que representa un creixement que es duplica en els operadors que tenen en compte aquesta destinació i que, a més, triplica el nombre de productes que aquests ofereixen en comparació al 2012.

L’assessor turístic municipal i responsable de l’estudi, Josep Capellà, destaca que és un perfil de turisme que “busca una combinació d’activitat física o multiactivitat, un entorn de qualitat i una immersió cultural, sigui a través del patrimoni, la gastronomia o la interacció amb la població local”. Per la seva part, la regidora de Destinació Turística, Dúnia Oliveras, explica que “es tracta d’un sector en creixement constant i que el seu impacte en el conjunt de la destinació no és gens menyspreable, per diferents motius”.

Un gran creixement

En el treball es constata un creixement d’aquest tipus d’oferta respecte del 2012, quan es va fer la darrera avaluació. En aquest període de sis anys, el nombre d’operadors que tenen en compte el municipi en les seves ofertes ha passat de 24 a 52 (+56%), i el nombre de productes oferts, de 38 a 104 (+63,5%). En aquest apartat, la llista l’encapçala el cicloturisme (37 productes), seguit pel senderisme (24 productes). També s’han detectat 7 productes de cavall, 5 de BTT, 3 de bicicleta de carretera, 3 viatges escolars i 3 productes multiactivitat. Per països, la majoria dels productes corresponen a França (33), Espanya i Catalunya (26), però també n’hi ha del Regne Unit (11), Holanda (11), Bèlgica (8) i Alemanya (6).

Aproximadament el 80% d’aquests productes són autoguiats i n’hi ha un 10% que es poden fer amb nens. Pel que fa a les pernoctacions, la mitjana dels paquets se situa al voltant de les 7 nits, i pràcticament el 75% dels productes analitzats passen una o més nits a Torroella o a l’Estartit. En aquest cas, la distribució de les pernoctacions és homogènia i, tot i que majoritàriament els visitants s’allotgen a l’Estartit, un alt percentatge ho fan a Torroella. La majoria de productes es mouen en una franja de preu que va dels 500 als 1.000 euros, en funció de les nits.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia