Infraestructures i serveis

Mirador segur a la Roca de Vilallonga

L’Ajuntament hi ha instal·lat una tanca, i també a l’accés

Ha habilitat també un circuit a l’entorn del penyal

La Roca de Pelancà, coneguda popularment com el nucli de la Roca, és una de les imatges més típiques del municipi de Vilallonga de Ter per la seva espectacularitat. Ara, la formació rocosa que dona nom a aquest nucli té un mirador a la part superior des del qual hi ha unes vistes úniques del tram inicial de la vall del Ter fins al límit amb la muntanya de Sant Antoni de Camprodon.

De fet, la roca era accessible, però ara l’Ajuntament de Vilallonga hi ha habilitat aquest mirador amb una tanca i també n’ha instal·lat al camí d’accés per a la seguretat dels visitants. A part, ha habilitat un recorregut circular al camí de ronda de l’església, que passa també pel costat de les restes de la muralla de l’antic castell.

Aquesta actuació ha costat 100.000 euros, un 65% dels quals finançats a través del programa d’ajuts europeu Poctefa, que fomenta el desenvolupament dels espais fronterers.

Ho ha fet possible la participació de Vilallonga de Ter en el projecte País d’art i d’història transfronterer. Les valls catalanes del Tec i del Ter, que comparteixen municipis amb territori en aquestes valls fluvials.

La Roca de Pelancà de Vilallonga és un nucli situat sobre una penya, on encara hi ha algunes escasses restes de l’antiga fortalesa de Pelancà, esmentada des del segle XIII. Pujant per unes escales molt dretes hi ha la capella d’origen romànic de la Mare de Déu de la Pietat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia