Infraestructures i serveis

Obres en marxa per a la ruta BiciTransCat a Figueres

El recorregut cicloturístic unirà les principals destinacions turístiques de Girona i la Catalunya del Nord

El projecte vol promocionar una mobilitat sostenible amb accessos a transports públics

L’Ajuntament de Figueres ha iniciat les obres d’adequació del projecte BiciTransCat. Aquesta iniciativa pretén crear una nova ruta cicloturística transfronterera entre les principals destinacions turístiques de Girona i la Catalunya del Nord a partir d’itineraris de bicicleta i amb accessos directes a transports públics (autobús, tren convencional i d’alta velocitat) per promocionar un augment de la mobilitat sostenible transfronterera.

A Figueres el pas del recorregut cicloturístic BiciTransCat significarà treballs de senyalització dels carrers Mollet de Peralada i Port de la Selva; les avingudes Vilallonga, Progrés i el Far d’Empordà, i el passeig del Cementiri. A més, es delimitarà amb pilones de fusta un itinerari de vianants a l’aparcament dels Fossos de 3 metres d’amplada que compartiran vianants i ciclistes.

Finançament europeu

El traçat cicloturístic que discorrerà pel municipi connectarà el camí de Caboques de Vilabertran amb el camí del Manol al Far d’Empordà, passant per l’estació de tren. BiciTransCat és una iniciativa impulsada per l’Ajuntament de Figueres, el Consell Comarcal de l’Alt Empordà, el Consell General dels Pirineus Orientals i la Comunitat Urbana Perpinyà Mediterrània Metròpoli, juntament amb el Consorci de les Vies Verdes de Girona. El projecte té un pressupost global de 449.750 euros, cofinançats pel fons Feder de la Comissió Europea i amb participació de les administracions de banda i banda de la frontera.

Millorar la mobilitat

L’alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, destaca: “El projecte és una mostra més de la cooperació entre regions europees i una aposta per desenvolupar enllaços multimodals transfronterers que busquen promoure una mobilitat sostenible a través del transport públic i la bicicleta i on Figueres té protagonisme.” Lladó hi afegeix que el govern municipal vol treballar per desenvolupar projectes que permetin assolir una millor ordenació i mobilitat sostenible de la via pública i, per extensió, una millor imatge dels carrers de Figueres. Els treballs que s’han iniciat ara a Figueres tenen un termini d’execució previst d’unes deu setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona