Infraestructures i serveis

infraestructures

L’aeroport suma ja més de 30 milions de viatgers aquest any

S’incrementa la demanda de transport públic

Quart dia de vaga als controls de seguretat sense incidències

Continua l’increment de passatgers i operacions a l’aeroport de Barcelona, que ha superat la xifra de 30 milions de viatgers durant els set primers mesos de 2019, un 5,2% més que en el mateix període de 2018. D’aquests, una mica més de 22 milions eren passatgers internacionals, cosa que significa un increment del 5,5% respecte a l’any passat. El mercat nacional també ha crescut entre gener i juliol, en aquest cas un 4,5%.

Durant el mes de juliol, 5.360.997 passatgers han fet servir les instal·lacions de l’aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, un 3,8% més que el juliol de l’any passat, mentre que les operacions registrades han estat de 33.232 moviments d’aeronaus, un 2% més que en el mateix mes del 2018.

El transport públic per accedir a l’aeroport també creix en nombre d’usuaris. Segons les dades fetes públiques per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, les línies de l’Aerobús van transportar prop de tres milions de viatgers durant el primer semestre de 2019, un 2,8% més que en el mateix període que l’any anterior. La demanda de Nitbus s’incrementa un 16% per accedir a l’aeroport, que disposa de tres línies i nou serveis cada hora. Pel que fa a les línies de bus metropolità diürn, l’increment de la demanda és d’un 8,1%. El nombre d’usuaris que opten per desplaçar-se en metro fins a l’aeroport també va en augment. L’L9 Sud del metro de Barcelona, que connecta la Zona Universitària i les dues terminals de l’aeroport, ha incrementat més d’un 53% el nombre d’usuaris des de la seva posada en servei el mes de febrer de 2016. El 2018 va tenir 10.585.678 usuaris.

Pel que fa a la quarta jornada de vaga del personal de seguretat, convocada pels treballadors de Trablisa, els serveis mínims del 90% decretats es van complir ahir amb normalitat i els temps d’espera per poder passar el filtre van ser de quinze a trenta minuts, depenent de l’hora, un marge de temps molt semblant a l’habitual per aquestes dates.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia