Urbanisme

Mor atropellat l’urbanista de referència Joan Antoni Solans

Va ser el màxim responsable de l’urbanisme de la Generalitat durant gairebé dues dècades

Joan Antoni Solans, un dels grans urbanistes de Catalunya, va morir ahir als 79 anys atropellat per un cotxe a Calella de Palafrugell. L’accident va passar al migdia quan, per motius que s’investiguen, un turisme conduït per un turista va envestir-lo quan estava descarregant l’equipatge del seu cotxe a les portes de l’hotel Sant Roc.

Solans va ser director general d’Urbanisme del Departament de Política Territorial i Obres Públiques del 1980 al 1997, quan el govern era presidit per Jordi Pujol, i del 1997 al 2000 va ser director general d’Ordenació del Territori i Urbanisme del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. També va ser director dels treballs del pla general metropolità de Barcelona i entre els anys 1977 i 1980 va ser delegat de Serveis d’Urbanisme a l’Ajuntament de Barcelona. Com a responsable d’Urbanisme de la Generalitat, va controlar els plans de molts ajuntaments, motiu pel qual va haver d’enfrontar-se a força alcaldes, entre els quals, Pasqual Maragall quan liderava Barcelona i l’Àrea Metropolitana.

Solans, arquitecte per l’Escola d’Arquitectura de Barcelona (1965), va ser col·laborador en l’estudi d’arquitectura de Manuel Ribas Piera i membre de la Secció de Ciències i Tecnologia. És un dels arquitectes que han influït més en les noves generacions d’urbanistes i dels qui han dibuixat la Catalunya actual. Va ser condecorat amb la creu de Sant Jordi el 2003 i des del 2005 era membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Professor associat de dret administratiu de la Universitat Pompeu Fabra, va confegir el Programa d’Actuació Urbanística Municipal de Vic (2004) i el Pla d’Ordenació Urbanística Municipal de Puigcerdà (2005). També va fer d’assessor a Projectes territorials del Bages. Era professor del màster Barcelona Architecture de la Fundació UPC i coautor del llibre Gaudí 2002. Miscelánea.

LA DATA

1980-97
va ser
va ser director general d’Urbanisme del Departament de Política Territorial i Obres Públiques.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia