Infraestructures i serveis

Calvet recela de les millores en la gestió del Prat

El conseller reclama canvis en el model de governança de l’aeroport

El conseller de Territori, Damià Calvet, va tornar a reclamar ahir canvis en la gestió de l’aeroport de Barcelona en un esmorzar a Foment del Treball organitzat per PwC. Durant l’acte, va qualificar d’“enganyós” l’increment de puntualitat dels vols d’aquest estiu, xifrat en deu punts percentuals pel Ministeri de Foment, que dijous va presentar les dades a la reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària. Tot i que va reconèixer que es tracta d’una “estadística objectiva” va apuntar com a causa de la millora la suspensió preventiva d’alguns vols per les vagues convocades. “Si fonamentem la millora de la puntualitat a còpia de cancel·lacions, malament, perquè no estàs prestant el servei que pertoca”, va assegurar en la trobada, en què també va destacar que la percepció de l’aeroport de Barcelona entre els ciutadans és de “manca de fiabilitat”. Per això va demanar un nou model de governança per a l’aeroport del Prat, “que no sigui gestionat únicament des d’una òptica financera, perquè això repercuteix en la qualitat del servei prestat, que no és l’adequat”. Calvet va explicar que l’actual model “deixa molt poc marge de maniobra” per incidir-hi i va reiterar que el govern de la Generalitat no hi vol renunciar per tenir un aeroport “amb més capacitat i més puntualitat”. Tot i que Aena no facilita dades individualitzades dels aeroports, el conseller va assegurar que amb les projeccions de les darreres xifres disponibles, les del 2014, l’aeroport de Barcelona aportaria un 55% dels beneficis a Aena, mentre que el de Madrid, només un 4%.

El Prat apujarà l’IBI al port i l’aeroport

L’Ajuntament del Prat de Llobregat apujarà l’any vinent un 10% l’IBI a infraestructures com l’aeroport i el port. Aquest increment de la pressió fiscal, aprovat provisionalment en ple, representarà un increment d’ingressos per a les arques municipals de poc més de 3 milions d’euros. La pujada també afectarà una minoria –el 0,0021%– dels propietaris d’aparcaments, magatzems, comerços, hotels i oficines amb més valor. L’Ajuntament indica que aquest increment permetrà disposar de més recursos per a polítiques en favor d’una ciutat més justa i inclusiva. D’altra banda, es va aprovar la congelació dels impostos a ciutadans, petit comerç i pimes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona