Administracions

El govern de Figueres vol portar el pressupost per al 2020 al ple de novembre

L’alcaldessa, Agnès Lladó, vol tenir les previsions aprovades definitivament abans de final d’any

Reclama la col·laboració de l’oposició per poder enriquir-lo

El govern local de Figueres vol tenir el pressupost del 2020 tancat abans de final d’any, segons va exposar la mateixa alcaldessa, Agnès Lladó, en el darrer ple. La voluntat és que les previsions econòmiques per al 2020 es puguin sotmetre a aprovació en el ple del mes de novembre, que s’haurà de fer el dia 4. “Fa dies que s’està treballant perquè volem presentar-lo en el ple ordinari del novembre, perquè la intenció és que estigui aprovat el 31 de desembre”, confirmava la republicana Agnès Lladó.

“Esperem les aportacions de l’oposició –va reclamar en la reunió ordinària d’octubre– per poder-lo enriquir. Aquest serà un pressupost que vol optimitzar molt els recursos i garantir que les despeses que hi ha no són despeses supèrflues, sinó que són despeses que reverteixen en el mateix ciutadà.”

En el darrer mandat, amb un govern sempre en minoria, no es va tancar mai el pressupost abans d’acabar l’any, ni tan sols el 2016, quan l’alcaldessa Marta Felip tenia la majoria assegurada gràcies al pacte amb el PSC i l’acord de govern amb CExF. El 2019 el pressupost es va validar definitivament al mes de març. L’any 2018 el vistiplau inicial sí que es va donar el 27 de desembre, però el definitiu es va acabar donant el 8 de febrer del 2018. L’any 2017, Marta Felip estava en minoria i l’oposició va fer suar molt el govern per donar-li el vistiplau: la validació definitiva va arribar l’abril del 2017.

Decisió reversible

El desistiment d’ampliar la declaració de Figueres com a municipi turístic a tota la ciutat es va ratificar en el darrer ple. Estava anunciat des de feia dies i res feia pensar que no es decidís així. En l’argumentació de l’alcaldessa, Agnès Lladó, es va deixar oberta la possibilitat de tornar-se a plantejar en un futur d’estendre la declaració que liberalitza l’horari comercial. Lladó va afirmar que “desistir ara d’aquesta excepcionalitat no vol dir que, si hi acabem trobant el què, es pugui tornar a demanar l’excepcionalitat”. Lladó es referia al fet que “no té sentit” ampliar la declaració més enllà del nucli central i més turístic de la ciutat mentre “no funcioni ni al centre”. “Hem de reinventar-nos i el comerç de Figueres ha de tenir un tret diferencial important, on es busqui l’experiència i es vegi que al comerç hi passen coses”, va manifestar, subratllant que la decisió del 2012 (amb Santi Vila) “no tenia una planificació al darrere”.

LA XIFRA

58,4
milions d’euros.
El darrer pressupost de Figueres aprovat era d’aquesta xifra i es va validar al març.

LA FRASE

Serà un pressupost que vol optimitzar molt els recursos i garantir que no hi ha despeses supèrflues
Agnès Lladó
ALCALDESSA DE FIGUERES

LA DATA

4.11.2019
Ple.
La reunió ordinària del mes de novembre s’ha de fer el dilluns dia 4.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona