Infraestructures i serveis

Tomben el recurs del govern contra la suspensió de la C-32

El TSJC insisteix que l’allargament de l’autopista fins a Lloret incompleix la llei del canvi climàtic

La Plataforma SOS Costa Brava valora que la interlocutòria freni les obres un mínim d’un any

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha tombat el recurs que havia presentat la Generalitat de Catalunya contra la suspensió de l’inici de la C-32, que ja havia ordenat el mateix tribunal. El TSJC insisteix que el segon projecte del govern incompleix la llei del canvi climàtic promulgada per la Generalitat i té mancances en l’estudi ambiental.

Al juliol, el TSJC havia suspès l’inici de les obres, dos mesos després que la Generalitat, a través de l’empresa Dragados, hagués començat els treballs previs i hagués talat arbres en paratges com ara Sant Pere del Bosc. La Generalitat sosté que el projecte renovat compleix la legislació climàtica i ambiental, va explicar a l’estiu el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet. Cal recordar que el litigi al jutjat sobre el primer projecte d’allargament continua el seu curs.

En el recurs de la Generalitat, que el TSJC ha desestimat amb la interlocutòria del dia 2, el govern reclamava 2,8 milions d’euros de sanció als opositors a l’autopista perquè considera que compensa el greuge que les obres encara no hagin començat (el lucre cessant). En el seu escrit, el govern recorda que havia subscrit un acord amb Abertis perquè financés l’allargament de l’autopista, cosa que de moment no pot executar.

Entre els que s’han oposat al jutjat a l’allargament de la C-32 des de Tordera i fins a Lloret hi ha l’associació Salvem Pinya de Rosa, SOS Lloret, l’Associació de Naturalistes de Girona, entitats integrades a la Plataforma SOS Costa Brava. Fonts d’aquesta plataforma han valorat la interlocutòria del TSJC i han destacat que la decisió del tribunal frena les obres un mínim d’un any, segons els seus càlculs.

LA DATA

02.10.19
Va ser
el dia que el TSJC va rebutjar el recurs de la Generalitat contra l’allargament de la C-32 fins a Lloret de Mar.

Els comuns, a favor que es retiri el projecte

El grup de Catalunya en Comú Podem (CatECP) al Parlament presentarà una proposta de resolució perquè la comissió de Territori retiri “definitivament el projecte”. Segons el diputat David Cid, “és un projecte que el territori ni vol ni necessita” i afirma que hi ha “alternatives basades en la sostenibilitat i l’eficiència per resoldre els problemes de mobilitat entre Lloret i Blanes”. Per Cid, l’allargament “lliga amb el model de creixement urbanístic i especulatiu que afecta la Costa Brava i el litoral català”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona